La despesa de bigues al viaducte obliga el comú d’Andorra la Vella a retallar en altres materials

La corporació ha aprovat en la sessió d'aquest dijous, l'ampliació de contracte amb l'empresa constructora per les obres de rehabilitació que, entre altres, prescindeixen del granit a les escales

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú d'Andorra la Vella d'aquest dijous.
Una imatge de la sessió de comú d'Andorra la Vella d'aquest dijous. BRU NOYA

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat l'ampliació de contracte amb l'empresa constructora per les obres de rehabilitació del viaducte del carrer Doctor Vilanova. El cònsol major, David Astrié ha mostrat la seva sorpresa per l'error de diagnosi en el projecte inicial. Des de l'oposició del PS, Dolors Carmona ha qualificat el tema de "colla de despropòsits".

Astrié ha explicat que l'afectació de les bigues era superior a la que s'havia previst inicialment. Es desmuntaran les dotze bigues i s'instal·larà una grua de grans dimensions que agafarà les bigues una per una i les posarà en un camió. Es transportaran a l'aparcament de l'antiga plaça de toros i serviran per al nou vial. S'hauran de comprar dotze bigues.

El pressupost ha hagut de baixar fins al 19,99%. prescindint d'altres aspectes dels treballs. "Ha calgut buscar els equilibris sense canviar la finalitat del projecte. S'han afinat les partides perquè si passavem del 20% calia rescindir el contracte i indemnitzar l'empresa". Un dels exemples és el de les escales que havien de ser, inicialment, de granit i que acabaran sent d'un material més econòmic com és l'asfalt. Astrié ha reconegut que hi haurà un retràs de set mesos en les obres. Amb les bigues noves també es podrà ampliar el tonatge dels camions que hi podran circular.

Estat actual del viaducte.

Relacionat

Canviar les bigues del viaducte del doctor Vilanova encarirà l’obra en 390.000 euros

El viaducte es va construir fa 50 anys sense impermeabilització, cosa que ha facilitat el seu deteriorament i ara es demanarà a l'empresa constructora que després de la remodelació emeti un certificat de garantia. L'ampliació de contracte s'ha aprovat amb tots els vots favorables.

Durant la sessió s'han aprovat set suplements de crèdit per l'enllumenat públic i fer front a l'augment del preu de l'elecricitat, a la millora dels Serradells o al pla nacional de residus, entre altres. Des de la minoria s'han demanat diversos aclariments. El punt s'ha aprovat amb tots els vots a favor. També s'ha donat el vistiplau a l'adjudicació del concurs nacional relatiu als treballs de digitalització i sectorització parcial de la xarxa d'aigua potable.

L'import d'aquesta adjudicació de 457.342 euros per incorporar les noves tecnologies a la xarxa i iniciar la primera fase de sectorització, que permetrà detectar amb més precisió on hi ha incidències. E l projecte permetrà disposar de les dades en temps real de la xarxa d’aigua potable per actuar de manera immediata en situacions de resolució urgent - per exemple una fuita- i planificar manteniments i actuacions de millora. Amb aquest objectiu, el consell de vomú ha adjudicat els treballs de digitalització a l’empresa Aquarum SLU per un import de 457.342 euros i un període d’execució de set mesos.

Per fer possible aquesta digitalització és indispensable sectoritzar la xarxa i, per tant, dividir-la en diferents parts per instal·lar-hi un comptador i poder detectar el sector concret on hi ha incidències. El projecte aprovat aquest dijous també inclou la sectorització d’una part de la parròquia vuit dels 15 sectors totals que hi haurà). En posteriors fases es desenvoluparà a la resta de trams d’Andorra la Vella i Santa Coloma.

 

Comentaris (8)

Trending