Desperta Laurèdia demana al comú que utilitzi aigua del freàtic per netejar els carrers

El conseller comunal, Cerni Cairat considera que és una alternativa més sostenible i ecològica, tenint en compte sobre el consum responsable per la manca de precipitacions

Comentaris

Neteja a la plaça Calonge, a Sant Julià de Lòria.
Neteja a la plaça Calonge, a Sant Julià de Lòria. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Desperta Laurèdia demana al comú de Sant Julià de Lòria que utilitzi aigua del freàtic (rius, depuradora) per netejar els carrers. La corporació fa servir aigua potable (de boca). Aquesta petició l'ha fet la formació de manera reiterada a la majoria comunal durant aquest mandat que acabarà el proper mes de desembre.

El conseller de la minoria, Cerni Cairat considera que la utilització d'aigua del freàtic és una alternativa més  sostenible i ecològica, tenint en compte sobre el consum responsable per la manca de precipitacions que han portat a una situació de sequera en moltes zones. Cairat ha reconegut, però, que durant aquesta legislatura també s'ha treballat per encarir els trams de consum d'aigua de boca més elevats, interconnectar dipòsits i fer-ne de nous.

La competència de l'aigua és comunal i aquesta mateixa setmana a la reunió de cònsols, es va acordar impulsar una campanya de conscienciació del consum responsable d’aigua per evitar haver de prendre “mesures dràstiques”, tot i que ara mateix no hi cap alarma.

A Andorra la Vella, per exemple, els carrers es netegen cada dia amb aigua freàtica procedent d’un pou que hi ha a Santa Coloma. També s’ha invertit en la millora de la xarxa per detectar fuites i s’està estudiant la implantació d’aspersors intel·ligents. 

 

Neteja a la vorera del carrer doctor Palau, a Sant Julià de Lòria.

Relacionat

El comú de Sant Julià estudia utilitzar aigua del freàtic per la neteja dels carrers

Comentaris (3)

Trending