El comú de Sant Julià estudia utilitzar aigua del freàtic per la neteja dels carrers

El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat va fer la petició tenint en compte la situació de sequera per la manca de precipitacions

Comentaris

Neteja a la vorera del carrer doctor Palau, a Sant Julià de Lòria.
Neteja a la vorera del carrer doctor Palau, a Sant Julià de Lòria. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julia de Lòria estudia utilitzar aigua del freàtic per a la neteja dels carrers i per regar arbres i jardins. El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat va fer la petició tenint en compte la situació de sequera per la manca de precipitacions. La situació a la parròquia laurediana no és preocupant pel moment.

L’aigua freàtica, no potable s'utilitza cada vegada més per a la neteja com és el cas del comú d'Andorra la Vella. El nivell freàtic correspon (en un aqüífer lliure) al lloc on es troba l'aigua subterrània. En aquest nivell la pressió d'aigua de l'aqüífer és igual a la pressió atmosfèrica. També es coneix com a capa freàtica, mantell freàtic, napa freàtica, napa subterrània , taula d'aigua o simplement freàtic .En perforar un pou de captació d'aigua subterrània en un aqüífer lliure, el nivell freàtic és la distància a la qual es troba l'aigua de la superfície del terreny. És un recurs hídric alternatiu de proximitat, abundant i de qualitat.

Neteja a la plaça Calonge, a Sant Julià de Lòria.

Relacionat

Desperta Laurèdia demana al comú que utilitzi aigua del freàtic per netejar els carrers

Per la minoria de Desperta Laurèdia, hi ha tres opcions per fer front a la situació d'excepcionalitat que hi ha a causa de la manca de precipitacions. El conseller Cerni Cairat proposa que es pugui recuperar una part de l'aigua de l'estació depuradora que hi ha al sud de la parròquia així com la construcció de dipòsits per emmagatzemar l'aigua de les pluges. 

Comentaris

Trending