El coronavirus força a Encamp a celebrar una festa major de mínims

El comú tot just manté la missa en honor del patró Sant Roc i un castell de focs conscient de l’actual situació sanitària i amb el precedent del brot a Canillo al cap

La missa en honor a Sant Roc és un dels actes que se salven de la festa major.
La missa en honor a Sant Roc és un dels actes que se salven de la festa major. Bisbat d'Urgell

Encamp és l’única parròquia que ha de celebrar encara la festa major, però el comú ja té clar que la situació epidemiològica no permet excessius riscos. Al contrari, la voluntat és reduir al mínim els actes perquè es considera que, amb els darrers rebrots de coronavirus detectats al país, cal ser cauts. Per tant, tot just es deixarà la missa tradicional i un castell de focs artificials.

Cap als volts de Sant Joan, Encamp sí que va apostar per un programa d’actes pel que es coneix per la Festa del Poble. Llavors, va ser reduïda en comparació amb el que s’havia fet en anys anteriors, però sí que es va apostar per organitzar algunes actuacions musicals i de grups culturals de la parròquia. Ara, però, es serà encara més cautelós.

Els darrers esdeveniments, amb un augment del nombre de casos de Covid-19, així ho aconsellen. A més, al cap també es té el que va succeir a Canillo, on els actes paral·lels a les celebracions durant la festa major, amb molta gent jove participant sense seguir les mesures de precaució, van acabar provocant un important brot. Analitzant la situació, el comú encampadà, segons ha pogut saber Altaveu, ha optat per una festa molt menor.

Tant que només tindrà dos actes. I únicament un que pugui ser susceptible d’atreure molta gent: la missa tradicional en honor a Sant Roc, el diumenge 16. I, després, el castell de focs artificials. D’aquesta forma, el comú entén que, com a mínim, es manté un cert esperit de festa major a la vegada que es redueix el risc sanitari que podria suposar una celebració amb un programa més ampli i amb punts de més presència de ciutadans.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending