Convertir la piscina del Palau de Gel en un parc aquàtic costarà 1,9 milions

El projecte, el gruix del pressupost del qual serà per a millores en l'eficiència energètica, s’ha pogut reformular per reduir part del pressupost que inicialment s’havia presentat i que va forçar la societat gestora a deixar-lo desert; el que està clar és que haurà d’estar completat el 30 de novembre

La façana del Palau de Gel
La façana del Palau de Gel

Convertir la piscina del Palau de Gel -o almenys una part d’ella- en un parc aquàtic i millorar la seva eficiència energètica costarà prop d’1,9 milions d’euros. És el cost de la reforma a aquesta part de la instal·lació, que s’ha pogut adjudicar després que el primer concurs fet quedés desert. Els treballs s’hauran de fer durant la tardor -a l’estiu no es vol tancar la zona- i, això sí, amb una data límit ben clara: 30 de novembre. Es vol que el renovat Palau pugui estar al màxim de cara a la temporada d’hivern.

D’aquesta forma, la societat gestora avança amb els canvis que han de permetre, segons s’ha assegurat sempre des de la majoria que governa el comú de Canillo, millorar les dades econòmiques de la instal·lació. Una de les parts claus del projecte, que també inclou substancials millores a la pista de gel, era donar aquest segon ús a la piscina, a la vegada que també es fan actuacions per aconseguir més eficiència energètica.

A finals de març, però, va sorgir un problema. En el primer concurs que es va fer per encarregar els treballs, les ofertes que es van presentar estaven per sobre de l’estimació feta. En total, 2,2 milions. Una xifra massa elevada, que quedava uns 400.000 euros per sobre del que es preveia.

La façana del Palau de Gel

Relacionat

Retard en part de la reforma del Palau de Gel

Per això, es va optar per redefinir la licitació per intentar reduir els imports. Aquest treball ha cristal·litzat ara. Després d’unes setmanes de feina s’han pogut introduir alguns canvis que, asseguren les fonts consultades, sense afectar la qualitat final del projecte, han permès un estalvi en comparació amb la xifra inicialment proposada.

Així, la societat gestora del Palau ha atorgat les obres a l’empresa Progec. Ho fa per un import d’1,897 milions d’euros. De moment, durant l’estiu, no es treballarà. Un cop acabi la temporada, es faran les obres. Totes han d’estar enllestides el 30 de novembre. D’aquesta forma, la instal·lació podrà reobrir amb les noves atraccions a temps per a la campanya d’hivern.

Els treballs, com s’ha dit, persegueixen un doble objectiu. Per un costat, convertir una part de la piscina en un parc aquàtic que esdevingui un nou atractiu del Palau de Gel. Aquesta actuació està previst que s’emporti 383.000 euros. El gruix del pressupost es destinarà a una obra que ha de servir per millorar l’eficiència energètica de la instal·lació i, per tant, a la llarga disminuir les despeses de funcionament. Així, entre altres, s’aïllaran les parets del recinte, es canviaran les màquines de climatització, es millorarà el sistema d’escalfament i de reaprofitament d’aigua o es modificarà el terra de la piscina unificant el nivell de profunditat per necessitar menys aigua per omplir-la.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending