Retard en part de la reforma del Palau de Gel

Les obres per canviar el sistema de refrigeració de la pista i per convertir la piscina en un parc aquàtic s’endarrereixen a la tardor per garantir, en un cas, l’arribada de subministraments i, en l’altre, reduir el cost, i que no s’hagi de tancar durant l’estiu

La façana del Palau de Gel
La façana del Palau de Gel

Les obres del Palau de Gel no estaran, almenys no pas totes, enllestides a l’estiu, com era la voluntat tant de la societat gestora com del comú. Així ho ha admès el cònsol major de Canillo, Francesc Camp. De moment, només es podrà començar amb la reforma de la coberta de la pista de gel, que no farà necessari tancar la instal·lació. La resta d’actuacions s’han hagut d’endarrerir i, per no haver d’aturar l’activitat en temporada alta, es faran ja a la tardor, amb el compromís de tenir tot finalitzat el 30 de novembre.

Camp ha reconegut aquest “retard” en dues de les obres que s’han de fer. I en cada cas, per motius diferents. Pel que fa al canvi en el sistema de refrigeració de la pista de gel, en aquest cas les empreses que s’han contractat “ens van dir que, pels problemes de subministrament i de termini d’entrega de materials, no ens podien garantir acabar el 30 de juny”.

I això posava en risc la temporada d’estiu, quan es rep un gran nombre d’usuaris. Per això, es va optar per “fer l’obra a la tardor perquè si no, no hi havia garanties de tenir el Palau obert al juliol i a l’agost”.

Pel que fa a l’altra part dels treballs, la que vol convertir la piscina en una mena de parc aquàtic, el problema ha estat un altre. Es va fer el concurs, però “el pressupost que se’ns va donar estava molt per sobre del que havíem estimat”. A banda, també s’accepta que “donàvem uns terminis massa curts”. Per això, ara s’està “redefinint el concurs per intentar reduir imports i veure com podem tirar endavant l’obra”. En aquest cas, també s’esperarà, doncs, a la tardor.

En tots dos casos, la voluntat és completar el projecte després de l’estiu. I sempre amb una idea clara al cap. Tot ha d’estar enllestit el 30 de novembre, just abans de l’inici de la temporada d’hivern, també forta per a la instal·lació.

Etiquetes

Comentaris

Trending