La construcció d’un dic revifa el conflicte per la cessió de la parcel·la al British College

La disputa entre oposició i majoria ha tornat al consell de comú pel finançament del 100% de les obres, de 56.000 euros

L'edifici del British College of Andorra.
L'edifici del British College of Andorra. British College

El conflicte entre minoria i majoria per la cessió de la parcel·la a la Comella al British College ve de llarg. Però, el finançament del 100% per part del comú d’Andorra la Vella de la construcció d’un dic l’ha tornat a posar damunt de la taula en la sessió de consell. Tot i que es portarà endavant, els tres consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents han votat en contra i mostrat la seva oposició tant a l’ocupació de l’emplaçament com a les obres que es realitzaran.

Fa un parell d’anys ja es va fer un dic en aquesta zona, i ara es fa una continuació. El motiu és que el British College vol disposar d’un camp de futbol i d’un aparcament que es podrien veure afectats pel riu Arier, degut a la disposició de l’edifici, prop del riu de la Comella. De les obres, que costaran 56.000 euros, es farà càrrec totalment el comú. La cònsol major, Conxita Marxol, ha indicat que “és una propietat parroquial i entenem que som nosaltres qui ho hem d’assumir”.

Però, aquesta decisió comunal ha tornat a revifar un conflicte amb la minoria que mai no havia estat apagat del tot. La consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha explicat que la quantia de diners que és destinen a una parcel·la que, actualment, únicament gaudeix una entitat privada “no és competència del comú”. Abans s’havia fet càrrec del 50% de les despeses de les obres portades a terme, “cosa que ja no ens semblava correcta”, però amb el 100% l’oposició al projecte és absoluta. “Si el terreny es vol explotar, les millores i els treballs són obligació de l’entitat que hi és allà”, ha puntualitzat Carmona.

“És una instal·lació feta per als ciutadans de la parròquia, i l’explotació d’una empresa amb ànim de lucre no s’hauria d’emplaçar allà”

Aquesta negativa de la minoria ha retornat a les retretes per la cessió de l’edifici de l’antic alberg de la Comella. “Es va començar amb un contracte de 15 anys, i ara són 25”, així ha remarcat Carmona que d’aquesta parcel·la no se n’ha pogut fer cap ús públic des que fa tres anys va aterrar el British College. “És una instal·lació feta per als ciutadans de la parròquia, i l’explotació d’una empresa amb ànim de lucre no s’hauria d’emplaçar allà”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, Marsol ha respost que “així s’evidencien dos models polítics clarament diferenciats”. La cònsol ha defensat l’aposta del comú per reforçar-se amb entitats privades, i que el British College “és un plus educatiu per la parròquia”. A més, ha puntualitzat que l’edifici no tenia cap ús i que suposava una despesa anual molt elevada, pràcticament 200.000 euros, que no tenien cap mena de retorn. “Volem millorar el terreny perquè no volem tenir les persones allà sense protecció. El comú algun dia podrà fer disposició de l’espai i aquestes obres ja estaran fetes”, ha afegit.

Comentaris (3)

Trending