Congelada l’autorització de llicències de noves terrasses a bars i restaurants a Meritxell

El comú admet preocupació pel fet que l’artèria perdi locals comercials i vol reflexionar sobre el seu futur en el marc d’un pla de reactivació postCovid que es vol impulsar a partir de setembre

Una terrassa instal·lada a l'avinguda Meritxell.
Una terrassa instal·lada a l'avinguda Meritxell. T. S.

Andorra la Vella no autoritzarà noves terrasses a l’avinguda Meritxell almenys fins a l’any vinent. El comú ha vist amb certa inquietud com els darrers temps s’han obert diversos locals de restauració a un artèria que, s’admet des de la majoria, es vol continuar potenciant com a pol comercial. Per això, la moratòria aprovada persegueix guanyar un temps per veure com evoluciona tot, a la vegada que es treballa per potenciar la zona, i altres, en el marc del pla de reactivació postCovid que s’engegarà al setembre.

La majoria ha optat per “no donar momentàniament” més permisos per instal·lar terrasses a l’avinguda “mentre estudiem com l’enfoquem”. Així ho ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, que ha revelat que “sense que sigui un canvi molt profund, sí que en poc temps hem vist com tres locals comercials s’han transformat en bars o restaurants”. I això, admet, no els acaba de fer el pes perquè “volem que Meritxell sigui comercial, el centre del comerç del país”.

La mesura de la suspensió en l’autorització de terrasses s’oficialitzarà al BOPA en pocs dies. La voluntat és que no s’allargui excessivament en el temps, però sí que queda clar que, com a mínim, es mantindrà vigent fins a finals d’any. “Volem esperar a veure com evoluciona”, ha indicat Marsol, tot apuntant que l’aixecament seria sempre “abans de l’estiu vinent”.

Es vol que el pla de reactivació sigui “dinàmic” i “àgil” per adaptar-lo a les necessitats que apareguin i que es pugui beneficiar tota la parròquia

Aquesta reflexió i seguiment de l’avinguda Meritxell s’emmarca en un projecte més ampli de reactivació econòmica de la parròquia que es vol engegar al setembre. Per ara, s’ha contractat una empresa perquè es faci un estudi per “saber com podem complementar la nostra oferta”. Aquest treball suposarà una inversió per part del comú d’11.000 euros. Entre les mesures que s’estudien hi ha les reduccions en la taxa de radicació de les empreses per compensar els mesos de tancament forçat per la Covid-19 així com també “donar un impuls tant a la fira com al Poble de Nadal”.

La mandatària ha explicat que la voluntat és elaborar “un pla dinàmic” amb “mesures més petites i altres més grans”. Un projecte que “es vagi adaptant”, perquè “hem de ser prou àgils” davant una situació sanitària i econòmica on “tot és incertesa”. Marsol ha avançat que ha de ser “un pla viu que evolucioni en funció de les necessitats”.

Un projecte que, a més, ha de ser global per a tota la parròquia. “Estem treballant per veure com potenciar tots els barris”. I és que, ha afirmat la màxima responsable del comú de la capital, “un dels punts forts d’aquesta reactivació ha de ser que tota la parròquia vagi a una”.

Indirectament, dins d’aquest pla també s’inclou l’impuls del futur museu de la bicicleta a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. En els propers dies es llençarà el concurs per al disseny de l’espai, que s’espera poder presentar durant la fira d’Andorra la Vella.

Comentaris

Trending