El concurs per la nova concessió de les pistes d’Encamp es farà l’any vinent

Laura Mas entén que s’ha de fer ja per disposar dels dos darrers anys de mandat per gestionar el compliment dels compromisos resultants del procés, entre els quals figurarà la reforma del peu de pistes del Pas

Les pistes del Pas de la Casa, nevades a l'hivern.
Les pistes del Pas de la Casa, nevades a l'hivern. Grandvalira

L’any vinent serà clau per definir el futur del domini esquiable a Encamp i al Pas de la Casa. La intenció del comú és tirar endavant el concurs que ha de permetre la renovació de la concessió. L’objectiu és que a finals del 2021 el procés estigui enllestit perquè, tal com explica la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, la idea seria disposar dels dos darrers anys de mandat per poder assegurar el compliment dels compromisos que es marquin.

“El 2021 el plec ha de tirar endavant”, apunta la mandatària, tot indicant que “si no és així, difícilment ho podrem fer perquè són decisions importants que no es poden fer al final d’un mandat i fer que si entra un nou equip comunal es trobi amb haver de fer tota la gestió posterior. Al seu entendre, el més lògic és que “són els mateixos qui han de fer el concurs i qui han de tractar amb la nova concessionària per tirar endavant els compromisos que es marquin”.

Mas no amaga que la idea inicial és que Saetde es presenti al concurs per aconseguir la nova concessió, però també avisa que aquesta solució, consensuada amb la societat en el marc de les converses posteriors a l’acord d’intencions signat ara fa uns anys, comporta un perill a tenir ben present. “En el moment que es planteja que cal una nova concessió hi ha el risc que altres empreses hi postulin i guanyin. Tots som conscients”, comenta.

La nova concessió no serà inferior a 50 anys i podria plantejar l’explotació de més espais amb la voluntat de pensar en una estació rendible a llarg termini

Malgrat això, la cònsol afirma que la relació amb l’empresa és bona. “Hi ha molta sensibilitat; no hem tingut cap mena de problema. Hem fet reunions per fer aquesta nova concessió i ells estan disposats a entrar en un nou concurs i veurem com acaba”, indica.

 Justament, Mas comenta que l’acord d’intencions “és el punt de partida” de tot el procés perquè va servir per “determinar les necessitats i els compromisos que calien”. Així, té clar que al nou adjudicatari, sigui Saetde o un altre, “se li demanarà exactament el mateix”.

Sense voler donar detalls de com serà el plec de bases, Mas sí que indica que “el plantejament ha de ser nou” i, entre les condicions, hi podria haver una ampliació dels espais. “Hem de ser previsors. No parlem de quatre o cinc anys, sinó de terminis molt llargs. Hem de ser capaços de pensar en el futur, com podem imaginar una estació”, apunta. De fet, té clar que el termini en cap cas seria inferior a 50 anys.

Un dels punts claus que ha de permetre aquesta nova concessió és l’impuls de les millores llargament desitjades a la zona de peu de pistes del Pas de la Casa. “És evident que l’hem de potenciar”, apunta la mandatària encampadana, tot remarcant que “tant el comú com Saetde sabem que ho hem de fer”. Recorda que, arran de l’acord d’intencions, “ells ja tenen el projecte” però serà “el nou concessionari qui haurà de fer aquesta inversió”. I és que, remarca, “el compromís del comú serà demanar aquestes millores”.

Comentaris (3)

Trending