Els comuns detecten una davallada en el reciclatge

Iniciaran una campanya de conscienciació conjunta per tal de tornar a reforçar la tria de residus, que té exigències superiors a nivell europeu

Un instant de la reunió de cònsols celebrada a Caldea.
Un instant de la reunió de cònsols celebrada a Caldea.

Els comuns han detectat una davallada pel que fa al reciclatge a les seves parròquies. En general, el nivell de conscienciació havia estat molt elevat fins a la data, però darrerament s’han trobat algunes evidències de què la ciutadania comença a ‘afluixar’ en aquest sentit. Per aquest motiu, s’ha acordat una campanya de comunicació per reforçar la conscienciació i poder assolir els percentatges que es reclamen a nivell europeu, i que són cada cop superiors.

“Hi ha gent que encara recicla, i que ho fa molt bé, però és una cosa que convé anar-la explicant cada cert temps”, ha explicat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili. En aquest sentit, s’ha explicat que la campanya que s’engegarà és causada per una percepció que s’ha tingut des dels comuns, que han observat que, per exemple, en alguns contenidors hi havia certs residus barrejats. “Volem que els que encara no s’han conscienciat, que ho facin”, ha apuntat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp.

Aquesta campanya es portarà a terme conjuntament amb l’empresa concessionària que ja gestiona el reciclatge a les parròquies. Principalment, els resultats obtinguts també van lligats a les bases dels percentatges que s’han fixat a nivell europeu. Com ha explicat Gili, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó ja els va explicar en una reunió anterior que les exigències eren superiors, i que cada cop s’havia de reciclar més. “Es requereix més esforç per part de la població del que es feia fins ara”, ha indicat Camp.

Al llarg de l’any s’aniran dosificant les accions, que consistiran en diferents píndoles de vídeo, una nova aplicació, entre altres. “Hem d’aconseguir cada dia reciclar més i millor”, ha apuntat Gili. El cost per als comuns, de moment, no serà més que el que ja correspon al pressupost de l’any per a la concessionària, que serà qui s’encarregarà de portar-ho tot a terme.

Es recupera el Clipol

Un dels acords que s’ha pres en aquesta sessió ha estat la de recuperar la marca de transport públic ‘Clipol’. Es tracta, més bé, d’un fet simbòlic, ja que cada parròquia consta actualment amb el seu servei de transport. Per tant, s’ha parlat amb la família, propietària de la marca, i el que es farà serà imprimir unes etiquetes que els comuns enganxaran als seus vehicles. “Molts els tenim nous, acabats de rotular, i tornar-ho a fer era una despesa important, així que hem deixat llibertat perquè cadascú ho faci com li vingui de gust”, ha explicat Gili.

Comentaris (3)

Trending