El comú de Sant Julià preveu accions legals per aturar les obres de la Margineda

Es tracta d’uns treballs particulars autoritzats per Andorra la Vella en la zona en conflicte de Tossalet i Vinyals que preocupen moltíssim els veïns per l’impacte que puguin tenir

Una vista de la parcel·la i els treballs que s'hi estan fent.
Una vista de la parcel·la i els treballs que s'hi estan fent. ALTAVEU

El comú de Sant Julià està estudiant quines accions immediates dur a terme per exigir l’atur d’unes obres particulars que un altre comú, en aquest cas el d’Andorra la Vella, ha autoritzat en una zona en conflicte entre les dues parròquies, en aquest cas concret, al carrer Tossalet i Vinyals. Fa temps que les dues corporacions mantenen un litigi, que ja semblava pràcticament liquidat, a l’indret de la Margineda.

Sant Julià entén que s’està edificant en terrenys que li corresponen. De fet, edificis que queden a tocar de la parcel·la on s’estan fent les obres paguen els tributs locals corresponents al comú lauredià. La corporació d’aquesta parròquia té clar que deixar passar un cas com aquest pot comportar, amb posterioritat i a ulls de les autoritats judicials, una cessió, una rebaixa o un desistiment en relació a les seves pretensions o reclamacions.

Les màquines treballant en la parcel·la en qüestió.

Relacionat

Malestar i temor de veïns de la Margineda per unes obres particulars

El comú hauria comunicat als veïns de la zona, que a banda del conflicte territorial tenen altres preocupacions més evidents, que pretén fer accions legals per exigir que s’aturin les obres. Els veïns estan sobretot preocupats -de fet, molt preocupats- per l’impacte geològic que puguin tenir els moviments de terres que s’estan fent. De fet, les excavacions efectuades fins ara haurien tocat roca en una zona on els riscos naturals són molt evidents. Temen els veïns que en qualsevol moment la muntanya pugui cedir, amb unes conseqüències imprevisibles.

Mentrestant, el comú d’Andorra la Vella ha confirmat que ha autoritzat les obres particulars en considerar que la sol·licitud efectuada és correcta i que tot plegat, també per la qualificació urbanística de la zona, s’adiu a la normativa vigent. A més, és clar, des de la capital no es té dubte sobre a quina parròquia pertany la parcel·la en qüestió. Des de que s’han posat en marxa els treballs, a més, la zona ha perdut un important nombre de places d’aparcament, atès que la propietat de la parcel·la ha recuperat un espai que històricament havia cedit.

Comentaris (3)

Trending