Malestar i temor de veïns de la Margineda per unes obres particulars

El comú d’Andorra la Vella ha autoritzat els treballs al carrer Tossalet i Vinyals en una zona que assegura que no està afectada per riscos naturals i que compleix tota la normativa

Les màquines treballant en la parcel·la en qüestió.
Les màquines treballant en la parcel·la en qüestió. ALTAVEU

Els veïns de la part més alta de la Margineda, els que toquen a la muntanya, estan entre molestos i molt preocupats per les obres que fa unes setmanes que s’han posat en marxa en una parcel·la privada del carrer Tossalet i Vinyals. Més enllà del soroll persistent que els toca suportar quan són a casa i els treballs estan en dansa, hi ha el temor que no pugui baixar tot pels riscos naturals que hi ha a la zona a banda que els veïns recorden que s’està en uns indrets de pugna legal entre dues parròquies: Sant Julià i Andorra la Vella.

Des del comú d’Andorra la Vella, justament, no hi ha cap dubte. I fonts oficials de la corporació han informat que els treballs particulars que s’estan duent a terme, i que són ben visibles, estan degudament autoritzats, ja que es tracta d’una zona no afectada per les disposicions relatives als riscos naturals i perquè els permisos sol·licitats compleixen tota la normativa actualment vigent. Per aquest motiu, doncs, es va autoritzar la intervenció que s’està duent a terme.

Més enllà de la incredulitat dels residents a la zona, el comú de Sant Julià recorda que l'indret forma part d'un espai en litigi entre les dues parròquies

De la seva banda, el comú lauredià sap de l’existència d’unes obres en la parcel·la esmentada i extraoficialment tenia coneixement de la més que probable existència d’una autorització de la corporació de la capital. Però al seu entendre, segons les fonts oficials del comú de Sant Julià consultades, l’obra estaria en la zona en litigi. Per tant, és possible que hi hagi un (petit) nou enfrontament per qüestions limítrofs.

I els veïns, el que temen, és que el moviment de terres i l’impacte que aquest generi tinguis efectes geològics i baixi tot el terreny, afectant els blocs que queden pegats a la muntanya, que estan afectats per una qualificació de riscs que els impediria fer qualsevol actuació. Aquesta mateixa qualificació urbanística consideren que també implica o està estesa en la parcel·la on ara mateix s’està actuant. Més enllà del que consideren que podrien ser irregularitats urbanístiques, la por de veritat és el perill i l'amenaça que consideren que tot plegat representa.

Comentaris

Trending