El comú de Sant Julià injectarà 500.000 euros a Naturland en el pressupost 2022

Majoral argumenta que s'ha baixat del milió i que no hi ha tanta diferència en les aportacions que es faran al centre esportiu i a l'escola bressol

Comentaris

La sessió de comú s'ha fet en format presencial i telemàtic.
La sessió de comú s'ha fet en format presencial i telemàtic. B.N.

El comú de Sant Julià de Lòria injectarà en el pressupost per a l'any vinent 500.000 euros més a Naturland. Els comptes tenen una previsió d'ingressos de 17 milions -un 13% més que el 2021-, i unes despeses també de 17 milions amb un augment del capítol de personal del 4%. La major part d'inversions va destinada a despeses de funcionament. Des de Desperta Laurèdia troben a faltar una partida per arranjar espais urbans com ara la plaça de la Germandat i l'embelliment de la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich. L'oposició s'ha abstingut en la votació del pressupost.

El cònsol major Josep Majoral ha assegurat que la reforma de la plaça de la Germandat està inclosa en una partida que fa esment a reparacions i reformes dels edificis comunals i que les obres es podrien incloure en aquesta partida. "Si realment fos necessari trobarien diners en el pressupost". En el projecte s'inclou una partida de 500.000 euros a Camprabassa (Naturland) i 480.000 al centre esportiu i 420.000 a l'escola bressol. "No veig tanta diferència en les aportacions", ha afegit Majoral.  En l'àmbit econòmic i en relació al marc pressupostari, la consellera de Finances, Maria Àngels Marfany ha avançat que es preveu acabar l'exercici amb un endeutament del 112%.

El balanç dels primers nou mesos del 2021 presenta un superàvit d’1,2 milions d’euros, mentre que el proper any els comptes s’enfilen fins els 17,3 milions el que suposa un increment del 13% respecte els presentats a principis del 2021. D’aquesta forma, el grau d’execució del present exercici és de prop del 67% i l’endeutament se situa en 17,6 milions un 123% del total del sostre que fixa la llei.  Majoral s’ha referit a la liquidació dient que “no ens ha sorprès perquè hem estat treballant tot l’any amb un criteri de prudència i de contenció”.

Ben aviat sortirà un concurs públic per veure quina és la viabilitat de fer una residència universitària, un aparcament i un espai polivalent al Prat Gran

En un altre punt de l'ordre del dia, la consellera de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché ha mostrat l'oposició de la seva formació a l'aprovació d'un crèdit extraordinari per a la construcció d'una plaça al barri de Rocacorba. Aché considera que és mes prioritari remodelar la zona del Prat Gran. Les dues conselleres s'han abstingut en la votació i Majoral ha recordat que la majoria també té un projecte al Prat Gran com és la construcció d'una residència universitària. Ha anunciat que “ben aviat sortirà un concurs públic per veure quina és la viabilitat de fer una residència universitària, un aparcament i un espai polivalent” en un terreny que és l’únic cèntric que és propietat del comú. També ha opinat que Aché entrava en una contradicció quan s'oposava a la construcció de la plaça a Rocacorba i, en canvi, demanava una partida al pressupost per embellir la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich que la consellera de Desperta Laurèdia vol que es faci amb "harmonia". 

El cònsol major ha fet incís en que en aquesta obra de Rocacorba hi ha una part necessària per la seguretat de la ciutadania, com és el risc d’inundació en cas de crescuda del riu, i una altra que permet guanyar un espai públic que de ben segur servirà “per donar vida a una part del poble que sempre ha estat descuidada”. Ha recordat que “el Govern ha donat suport al projecte qualificant-lo com una obra d’interès nacional”.

Durant la sessió s'ha aprovat un crèdit extraordinari per la instal·lació de càmeres de vigilància a l'avinguda Verge de Canòlich. Des de Desperta Laurèdia, Sofia Cortesao ha preguntat si hi havia previstes més càmeres en altres espais considerats conflictius. Majoral ha contestat que no es descarta la seva col·locació en altres zones. Aquest punt ha tingut tots els vots favorables.

La sessió s’ha celebrat de forma mixta amb els cònsols i sis consellers asseguts als seus bancs, i tres fent seguiment de la mateixa de forma telemàtica. El conseller de l'oposició, Cerni Cairat ha estat absent per motius personals.

Documents

Comentaris (5)

Trending