El comú justifica per una descoordinació la lluminària al recinte de la fira d’Andorra la Vella

Fins que no hi ha seguretat privada al recinte, era una pràctica habitual deixar tota la il·luminació encesa com a efecte dissuasiu i enguany no s’hauria tramès adequadament la comunicació perquè es deixés sense efecte aquesta circumstància

Una imatge del recinte firal en ple muntatge la nit passada.
Una imatge del recinte firal en ple muntatge la nit passada.

El comú d’Andorra la Vella motiva per una deficient coordinació entre els responsables comunals encarregats del seguiment del muntatge del recinte de la fira i els interlocutors de l’empresa que fa els esmentats treballs el fet que durant diverses nits la carpa firal, sense ningú a l’interior, hagi estat completament il·luminada. Segons fonts comunals aquesta situació s’atenuarà des d’aquesta propera nit mateix.

Les mateixes fonts han explicat que en edicions anteriors, mentre el recinte no està del tot muntat i menys encara mentre no hi ha cap element al seu interior, es mantenia la lluminària nocturna totalment operativa com un element de seguretat. Per dissuadir eventuals bretolades. I una vegada agents de seguretat privada prenen les regnes del recinte també durant la nit la situació canvia.

Algunes de les instal·lacions il·luminades.

Relacionat

Estupefacció per la lluminària nocturna al recinte de la fira d’Andorra la Vella encara a mig fer

Segons les fonts, era obvi que amb l’actual context de restriccions energètiques i crida a frenar el consum no tocava mantenir aquella pràctica com aquell qui diu ancestral, però no es va passar la informació correctament als responsables del muntatge i, per tant, s’ha seguit allò que era habitual en cada edició de la fira. Les fonts comunals consultades han assegurat que han pres nota de les queixes ciutadanes i es normalitzarà la situació.

També han deixat clar, però, que a partir d’aquesta propera nit hi haurà vigilància privada i això comportarà, en el cas que es mantingui algun tipus d’il·luminació perquè els vigilants puguin fer la seva feina en condicions, que la intensitat lumínica sigui molt inferior que la que hi ha hagut les darreres nits davant la sorpresa de molts ciutadans, que no entenien com es poden demanar esforços a la població mentre que els comuns, en aquest cas el d’Andorra la Vella, mantenia il·luminat un recinte buit i que ni tan sols està encara operatiu.

Comentaris (3)

Trending