Comú i excursionistes discrepen sobre el tancament del camí de l’Obac d’Incles

Alguns visitants consideren la mesura excessiva però la corporació destaca que les característiques de la via, estreta i travessant bosc bona part del recorregut, generen un risc d’incendi molt elevat

Un dels cartells que impedeixen l'accés al camí.
Un dels cartells que impedeixen l'accés al camí.

Els excursionistes que aquests dies s’han apropat a la vall d’Incles s’han trobat amb una sorpresa inesperada. Un dels camins més utilitzats, el de l’Obac, està tancat. Oficialment, pel risc d’incendis encara existent. Tot i això, alguns dels visitants posen en relleu que, en canvi, la ruta del solà, malgrat estar més seca, sí que està oberta. Des del comú, però, s’ha explicat que es tracta d’una via que presenta un perill especial, ja que bona part d’ella és estreta i passa gairebé tota l’estona pel bosc.  

Així ho ha pogut saber Altaveu. Les persones que han volgut transmetre la seva queixa apunten que el camí de l’Obac té, habitualment, força humitat. Per tant, al seu entendre no hi ha tant perill d’incendi.

Part del terreny cremat en l'incendi amb la carretera i la zona on es treballava al fons.

Relacionat

El foc a Ransol va ser originat per uns treballs contractats pel comú

En canvi, indiquen que les altres rutes, les que rep més l’exposició del sol, sí que estan més seques. I aquestes romanen obertes, tot i que tenir una vegetació que, a priori, presenta un perill més elevat d’encendre’s. La situació ha generat certa sorpresa.

Altaveu s’ha posat en contacte amb el comú i el cònsol menor, Marc Casal, ha explicat els motius de la decisió. Es va prendre la setmana passada, arran dels dos ensurts que es van viure a la parròquia: l’incendi als plans de Ransol i el foc a un pic proper a Soldeu.

“El camí s’ha tancat perquè és molt transitat i, en canvi, molt estret, tot just un metre, al mateix temps que gairebé tota l’estona, en un 75% travessa bosc”, ha explicat el mandatari comunal. Sobre el fet que altres vies sí que estiguin obertes, ha remarcat que “són més amples i no passen per zones forestals”.

L'helicòpter actuant al lloc dels fets.

Relacionat

Els bombers eviten que un llamp que ha caigut sobre un pi a Soldeu provoqui un incendi al bosc

De fet, ha remarcat que “el bander va estar just ahir a la zona”. Per un costat, es va trobar que “molta gent” encara se salta la prohibició i, per això, es van reforçar els avisos. Per l’altre, que “encara està molt sec tot”. Per tant, es mantindrà tancat, almenys fins que plogui i ajudi a humidificar la vegetació i a allunyar el perill d’incendi.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending