Els bombers eviten que un llamp que ha caigut sobre un pi a Soldeu provoqui un incendi al bosc

Cinc efectius del cos han pujat fins al lloc dels fets i, amb el suport de dos helicòpters, han pogut evitar que el foc s’estengués a altres arbres del voltant

L'helicòpter actuant al lloc dels fets.
L'helicòpter actuant al lloc dels fets.

La tempesta que ha afectat aquesta matí el país ha provocat un petit ensurt a Soldeu. Un llamp ha caigut sobre un arbre prop de Soldeu i aquest ha començat a cremar. La ràpida intervenció dels bombers ha permès controlar la situació, provocada en gran part per la sequera que pateixen els boscos del país.

Durant la tempesta que ha escombrat el país, i que també venia carregada d’aparell elèctric, un llamp ha impactat sobre un pi, prop de Soldeu. Ràpidament, aquest s’ha encès, com evidenciava la columna de fum que s’ha vist des del poble.

Els bombers han rebut l’avís i s’han mobilitzat de seguida. Han desplaçat tres efectius des de Canillo i dos de Santa Coloma, que per accedir a la zona on estava l’arbre han pujat en helicòpter. També s’ha emprat el vehicle aeri per tirar aigua.

La situació s’ha pogut controlar amb celeritat. De fet, les flames no han afectat cap arbre més. Tot i això, els bombers sí que han pogut constatar la gran sequedat de la vegetació, analitzant el pi que s’ha cremat. Fins a primera hora de la tarda, han estat al lloc completant les tasques d’extinció.

Novament, doncs, el sinistre no ha passat d’un ensurt. Tot i això, sí que serveix per constatar que el risc de foc és elevat. De fet, el comú de Canillo ha anunciat aquesta tarda via xarxes socials que es tanquen les àrees de pícnic i els berenadors de la parròquia. Es tracta d’una “mesura preventiva” davant el perill existent i s’allargarà “fins a nova ordre”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending