Camp confia en assolir més de 150.000 euros de benefici el primer any del pont tibetà

La corporació preveu entre 75.000 i 80.000 visitants fins al 30 de novembre i uns 700.000 euros d’ingressos, amb unes despeses de 535.000 i espera que la dada es vagi incrementant a poc a poc en a exercicis posteriors

https://www.youtube.com/watch?v=5SexR5HpK0c

El pont tibetà de la vall del Riu obrirà al públic dijous vinent. Ho farà amb dues jornades gratuïtes i, j a partir de dissabte serà de pagament. Des de llavors i fins al 30 de novembre, el comú de Canillo espera que la infraestructura es converteixi en un nou pol d’atracció turística. Segons ha explicat el cònsol major, Francesc Camp, es preveu que aquests primers mesos de funcionament tingui entre 75.000 i 80.000 visitants, amb una facturació de 700.000 euros. Xifra que hauria de permetre, posada al costat dels 535.000 en despeses, un resultat positiu, superior als 150.000 euros.

El pont, que ha tingut un cost final superior als 4,5 milions d’euros, ja és una realitat després de tres anys de projecte. Impulsat en el segon mandat de Josep Mandicó, Camp ha recollit el testimoni i l’ha culminat. Aquest dimarts s’ha fet una visita per presentar-lo en societat, especialment per a representants del sector turístics. Serà dijous quan es pugui ja visitar.

Les dues primeres jornades seran de portes obertes. A partir de dijous, ja de pagament. Amb les tarifes aprovades aquest mateix dimarts al comú. L’entrada general, 12 euros, amb opció d’un paquet conjunt per visitar també el roc del Quer.

El pont tibetà de la vall del Riu.

Relacionat

L’entrada general pel pont tibetà de la vall del Riu costarà 12 euros a partir de dissabte

El cònsol major ha explicat que la infraestructura romandrà oberta fins al 30 de novembre. Al llarg d’aquests mesos, s’esperen entre 75.000 i 80.000 visitants. Aquest es transformarien en uns ingressos per al comú de 700.000 euros. Així, Camp ha assegurat que ja en el seu any de debut, el pont hauria de donar resultats econòmics positius. Tot i això, el pla d’inversió està fet a llarg termini i amb la previsió d’amortitzar completament l’obra en 25 anys.

La xifra, a més, s’ha de sumar als 300.000 que es calcula que s’aconseguiran amb les entrades pel mirador del roc del Quer. En total, doncs, més d’un milió d’euros. L’entrada inclourà també el servei de bus que unirà tots dos atractius amb el centre de Canillo. De fet, s’ha deixat clar que la idea és no permetre que la gent hi vaig en cotxe i, per això, no hi ha previsió de fer cap aparcament.

El pont fa 600 metres de longitud. És, per ben poc, el segon més llarg del món. Té, en canvi, tot just un metre d’amplada i el seu punt de màxima elevació és de 155 metres sobre el riu que dona nom a la vall. Allà és on s’ha instal·lat una plataforma per poder oferir, no encara aquest estiu, l’activitat de pònting, que es donaria en concessió. De fet, de cara a anys posteriors es confia que aquesta idea i el fet d’obrir més temps (des de l’1 d’abril fins al 30 de novembre) faci que els ingressos s’incrementin encara més.

WhatsApp Image 2022 06 07 at 6.02.42 PM
Camp i altres visitants a la zona des d'on es farà pònting.

Diners pel comú, sí, però també benefici directe per a la parròquia. “Vivim molt del turisme i poc d’altres sectors. Per això, hem de construir una oferta turística per atreure visitants”, ha remarcat Camp. En aquest sentit, ha posat en relleu que l’hivern està cobert amb l’estació d’esquí, però “hem de fer venir més gent a l’estiu” perquè “tenim 13.000 llits i hem d’aconseguir que s’omplin molt més”.

El mandatari també ha defensat que l’obra, “una estructura única al món”, “s’ha fet per intentar minimitzar al màxim l’impacte i que estigui integrat al medi”. També es vol evitar la massificació excessiva. Per això, l’aforament estarà limitat. Entre 110 i 165 persones màxim per hora segons el moment de l’any. És el nombre de visitants que poden arribar amb el servei de bus especial.

WhatsApp Image 2022 06 07 at 7.10.42 PM
Camp presenta les tarifes a la reunió de poble.

Durant la reunió de poble posterior, Camp ha explicat els càlculs fets des del comú, que considera “assumibles i prudents”. Així, tenint en compte que s’ha previst una afluència mitjana del 43% i un preu mig de nou euros, s’entén que es poden assumir aquests 700.000 euros d’ingressos al llarg dels primers mesos de funcionament. En canvi, es calculen unes despeses de 535.000 euros. Per tant, es preveu que es puguin tenir beneficis: uns 156.000 euros. La dada hauria d’anar-se incrementant lleugerament en anys posteriors, fins a superar els 200.000 el 2026.

Qui també ha participat en la visita ha estat el conseller de la minoria d’Objectiu Comú, Albert Torres, que no ha amagat un cert escepticisme amb les xifres previstes des del comú. “El paper ho aguanta tot però ara cal veure la realitat”, ha indicat. A banda, ha deixat clar que “no és el nostre projecte” sinó que “apostàvem per altres coses a nivell de turisme”.  

Fotos: Altaveu Media i Gabriel Pérez

Comentaris (2)

Trending