El comú d’Escaldes vol analitzar el projecte de Casa Fusilé perquè no li convenç la cessió proposada

La corporació té dubtes que l’espai que es donaria sigui “l’adequat” per a “l’ús públic que se li vol donar” i això s’afegeix a l’escull per les diferències de límits amb el propietari d’una parcel•la adjacent

El terreny on hi havia les botigues Fusilé.
El terreny on hi havia les botigues Fusilé. Toni Solanelles

El projecte que preveu la construcció d’una torre al solar que durant molts anys van ocupar les botigues Fusilé, a l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany està pendent de dos possibles esculls. Per un costat, les diferències pels límits amb el propietari d’una parcel·la adjacent. Per l’altre, la decisió del comú sobre la cessió urbanística proposada. Aquesta, ara per ara, no acaba de fer el pes als rectors de la corporació, que volen analitzar acuradament el dossier abans de decidir.

L’ara solar -els edificis que durant anys i anys van ocupar les botigues Fusilé es van acabar d’enderrocar fa uns dies- està pendent de com evoluciones aquestes dues qüestions administratives. Els impulsors de la que ha de ser una de les cinc torres que els anys vinents han de canviar radicalment l’skyline del centre d’Escaldes-Engordany ja han entrat el projecte al comú. Ara, la corporació l’ha de validar.

El projecte constructiu està entrat al comú, que ara el vol analitzar acuradament i l’ha de validar perquè pugui tirar endavant

Entre altres punts, la documentació inclou la cessió urbanística que s’ha de donar a l’administració pública, seguint els preceptes de la Llei d’urbanisme. I és això el que, segons fonts properes al comú, no acaba d’agradar. Per dir-ho d’alguna forma, grinyola. “De sortida, hi ha coses que no convencen”, han apuntat aquestes fonts a Altaveu.

Per això, la corporació està estudiant si la cessió proposada “és la més adequada” per “a l’ús públic que se li vol donar”. Un dels detalls que no agraden és el fet que el projecte faria una mena d’escala. La torre tindria uns primers pisos més amplis i, per tant, ocuparia molt espai a nivell de carrer. És a dir, malgrat tenir molts pisos d’altura, també  hi hauria una amplitud important d’espai en els primers pisos i, per tant, en quedaria poc per a ús públic.

L’altre escull té a veure amb les diferències existents entre els impulsors del projecte i el propietari d’una parcel·la adjacent, provinent del llegat de Maria Maestre Pal. En concret, no es posen d’acord amb quins són els límits de cadascú dels dos terrenys. Aquesta disputa fa temps que s’arrossega sense que s’hagi pogut trobar una solució. De fet, en un primer moment va endarrerir l’enderroc de les botigues, que s’havia de fer l’any passat i que no s’ha completat fins fa uns pocs dies.

Una imatge de l'estat actual dels treballs d'enderroc.

Relacionat

Les botigues Fusilé passen a la història

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending