El comú d'Escaldes aprova un pla d'ajuts per 1,5 milions d'euros

L'objectiu és pal·liar els efectes provocats per la pandèmia a les empreses i a la ciutadania

Comentaris

Minut de silenci pels dos joves morts a les bordes de Mereig.
Minut de silenci pels dos joves morts a les bordes de Mereig. Bru Noya

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dilluns la renovació del pla d'ajuts per 1,5 milions d'euros, 600.000 per als negocis i 900.000 per a la ciutadania. La majoria ha optat per mantenir aquest pla que es va posar en marxa l'any passat per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus. Hi podrà accedir qualsevol empresa de la parròquia sense topall. La mesura s'ha aprovat amb l'abstenció de l'oposició.

La cònsol major, Rosa Gili no descarta demanar una ampliació de crèdit i poder aportar més diners si fos necessari. S'espera que el departament de Finances tanqui l'any comptable que quedarà un 2020 equilibrat perquè van aprovar el pressupost més tard que la resta de comuns.

El cònsol menor, Joaquim Dolsa ha explicat que l'objectiu "és arribar al màxim de gent possible". Des de l'oposició, el conseller Jordi Vilanova ha agraït la possibilitat d'haver fet un treball conjunt "però no és suficient encara per votar-hi a favor"Els ajuts arrriben als rètols comercials i als guals. Es manté la guarda i cura d'infants i els programes de reciclatge professional. "Aquesta és una de les ajudes que ha tingut més èxit en els ajuts de l'any passat", ha dit Dolsa qui ha recordat que el 2020 van ser només dos mesos (110.000 euros d'ajudes) i que el 2021 serà de dotze mesos. Es baixa el topall d’ingressos del 35 al 20%.

Durant la sessió també s'ha aprovat la refosa d'ordinació del departament d'Acció Social i de prestacions socials i l'ordinació de modificació de l'ordinació de preus públics per l'any 2021. S'ha lliurat la medalla de tercera classe parroquial a Carles Bozzo,  caporal en funcions de director al servei de Circulació i Atenció Ciutadana, amb motiu dels seus 25 anys de servei.

En el punt d'Accio Social, Núria Barquín, de Demòcrates ha subratllat que s'estan duplicant ajuts. "Hem d'intentar ser més originals en els ajuts. Hi ha entitats que ja els ofereixen" i ha lamentat que "no s'hagin treballat en comissió". La consellera de Social, Magda Mata ha recordat que el comú és la institució més pròxima al ciutadà i la primera en actuar, "tot i que estem en una col·laboració constant amb el Govern".

Abans de l'inici de la sessió s'ha guardat un minut de silenci en memòria dels dos joves que van morir el passat cap de setmana a Canillo, un d'ells una noia de la parròquia escaldenca.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending