El comú d’Encamp valora positivament el funcionament de la càmera instal·lada a Sant Romà

La mesura es va adoptar arran de les pintades aparegudes el Dilluns de Pasqua de l’any passat i ha permès donar seguretat a la zona i actuar amb rapidesa en dues bretolades detectades

Gent ballant aquest dilluns a l'aplec de Sant Romà amb la càmara instal·lada al fons.
Gent ballant aquest dilluns a l'aplec de Sant Romà amb la càmara instal·lada al fons.

La celebració el 2022 de la diada de Sant Romà de les Bons va acabar amb una sorpresa desagradable: l’aparició d’unes pintades vandàliques a l’absis del temple. Arran d’aquests fets, es va decidir col·locar càmeres a la zona per dissuadir noves bretolades. Un any després, des del comú es fa un bon balanç del funcionament de la mesura, ja que s’entén que s’ha pogut actuar de seguida en nous actes d’aquest tipus -dos en aquests mesos- i que la zona ja és més segura.

Així ho ha comentat a Altaveu la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. Les pintades van aparèixer poques hores després de la celebració de l’aplec de l’any passat. La investigació de la policia va ser infructuosa i no es va poder identificar qui havia estat l’autor o els autors. Mesos després, es va optar per instal·lar a càmera, un element que ha permès guanyar en seguretat a la zona.

La càmera que s'ha instal·lat per controlar la zona de l'absis de Sant Romà de les Bons.

Relacionat

Instal·lada una càmera per controlar Sant Romà de les Bons

“Va tot molt millor”, ha apuntat Mas, tot indicant que “la zona ha deixat de ser un lloc on es venen a fer altres coses que no són correctes”. Així, ha posat en relleu que, des de la instal·lació de la càmera, s’han pogut detectar dues incidències. Per exemple, va haver unes pintades a un dels elements de fusta del temple. “S’ha actuat de seguida i s’ha pogut fer netejar”, ha apuntat la mandatària comunal.

Per això, hi ha “satisfacció” per com ha funcionat la iniciativa. La càmera, doncs, ha generat un entorn més segur. De fet, remarca que es tracta d’una tònica similar a la que s’ha pogut comprovar a altres indrets on s’ha pres una mesura similar. “Les càmeres generalment funcionen a tot arreu on s’han col·locat”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris

Trending