Instal·lada una càmera per controlar Sant Romà de les Bons

La investigació per les pintades que van aparèixer el 18 d’abril a l’absis de l’esglesiola romànica encampadana no han conduït enlloc

La càmera que s'ha instal·lat per controlar la zona de l'absis de Sant Romà de les Bons.
La càmera que s'ha instal·lat per controlar la zona de l'absis de Sant Romà de les Bons. Toni Solanelles

Sant Romà de les Bons estrena càmera de seguretat per controlar la zona des del sector de l’absis, l’element arquitectònic que va aparèixer amb unes pintades hores després de l’aplec del Dilluns de Pasqua. Arran d’aquella bretolada que pel fet d’haver-se fet en un element del patrimoni nacional adquireix rang de delicte, ja es va anunciar un reforç de la seguretat. La càmera en qüestió, instal·lada des de fa pocs dies, l’hauria de permetre.

La seva presència, a banda d’ajudar a dissuadir en relació a segons quines activitats -en aquell indret s’hi fan també botellades i algunes altres trobades juvenils, encara que no amb l’assiduïtat que es viu en d’altres paratges del país- hauria de permetre tenir elements per poder descobrir l’autoria de segons quins comportaments. I és que les pintades del 18 d’abril quedaran, tot sembla indicat, impunes.

Imatge de l'absis de Sant Romà de les Bons amb la pintada localitzada aquest dilluns a la tarda.

Relacionat

La policia investiga l’aparició d’unes pintades a l’absis romànic de Sant Romà de les Bons

Tot i que es va interposar des del comú d’Encamp i des de l’àrea de Patrimoni Cultural les pertinents denúncies, la investigació realitzada no ha conduït a cap lloc. No hi ha cap fil pràcticament d’on poder tibar. Sort encara que el minuciós treball de la restauradora que va contractar l’administració ha donat un resultat excel·lent i pràcticament és inapreciable l’acte vandàlic que es va dur a terme a l’absis.

Comentaris (1)

Trending