El comú d'Encamp aprova una rebaixa del 30% en l'impost de radicació i d'higiene als comerços

La corporació estudiarà altres mesures amb la voluntat d'ajudar i donar suport al teixit empresarial per les restriccions de mobilitat als països veïns

La sessió d'aquest dimecres s'ha fet de manera telemàtica.
La sessió d'aquest dimecres s'ha fet de manera telemàtica. COMÚ D'ENCAMP

El comú d'Encamp ha aprovat aquest dimecres en sessió de consell rebaixar en un 30% l'impost de radicació d'aquells negocis de la parròquia  que no siguin de temporada. La corporació estudiarà altres mesures per poder compensar la manca de vendes i les dificultats dels negocis de la població encampadana.

Les mesures estan en estudi però des de la majoria s'ha destacat que la corporació ha d'estar al costat del teixit empresarial en aquests moments complicats amb el segon rebrot de la pandèmia de la Covid-19. El segon confinament a França ha deixat el Pas de la Casa i Encamp sense el gruix dels seus compradors. Durant la sessió de comu també s'ha fet balanç de la visita pastoral que va fer l'Arquebisbe Joan-Enric Vives a la parròquia i s'han detallat diversos acords de les diverses comissions.

La cònsol major. Laura Mas ha explicat que "l'objectiu de la mesura és pal·liar els efectes negatius de la reducció de l'activitat econòmica per les restriccions de mobilitat, per mantenir el màxim de llocs de treball". D'altra banda des del comú també s'està treballant en la revisió del reglament de les ajudes socials el qual es portarà a votació en un propera sessió. El període per sol·licitar la bonificació s'havia establert fins al 30 de novembre, però  s'amplia fins al 15 de desembre i les més de 250 empreses que ja han entrat la sol·licitud no és necessari que la presentin de nou, ja que s'aplicarà directament l'ajut del 30%.

Els consellers del PS a l'oposició han donat suport les ajudes fiscals aprovades per unanimitaú, i que comportaran una rebaixa del 30% de l’impost de radicació d’activitats comercials, empresarials i professionals, i també de la taxa d’higiene de radicació. S’ha acordat ampliar un 10% més la rebaixa, que ja havia estat aprovada en la sessió del mes passat. Però pels consellers socialdemòcrates ara és “una molt bona ocasió” per modificar i ampliar el reglament d’ajudes socials per tal que s’hi puguin incloure ajuts econòmics directes.

David Rios i Enric Riba, s’han posicionat al costat de la corporació pel que fa la taxa d’animals que es vol posar per als propietaris de gossos. Rios ha qualificat la taxa “d’indiscriminada i injusta”, i ha afegit que hi ha d’altres mesures que es poden posar en marxa per penalitzar els propietaris incívics.

Durant la sessió, també s'ha donat llum verda al Pla de Formació dels treballadors públics del comú per als propers tres anys, i que entrarà en vigor a partir del gener del 2021. Amb una dotació de 60.000 euros anual es preveu realitzar un mínim de 20 hores anuals de formació per treballador i una mitjana de 70 hores per treballador i any, en funció de la família professional.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending