El comú de Canillo posa fil a l’agulla amb l’ambiciós projecte d’embelliment de Soldeu

La corporació preveu adjudicar en unes setmanes les obres, la part grossa de les quals s’ha de fer a partir de la primavera vinent i estar finalitzada abans de l’hivern 2023-24, amb un cost estimat de dos milions d’euros

Reproducció de com podrien quedar els treballs d'embelliment.
Reproducció de com podrien quedar els treballs d'embelliment.

El poble de Soldeu, sobretot el seu nucli antic, canviarà ben aviat d’imatge. El comú de Canillo ha impulsat, ara sí, el concurs públic que ha de permetre tirar endavant les obres de reforma. Un projecte ambiciós, que pot suposar entorn els dos milions d’euros i que tindrà una primera part enguany, fins que arribi l’hivern, i es culminarà l’any vinent.

L’actuació té dues parts. Una, per dir-ho d’alguna manera, més pràctica. S’aprofitarà per renovar tots els serveis de la zona, com ara les canalitzacions soterrànies tant de FEDA com d’Andorra Telecom, així com la separativa d’aigües. L’altra, més estètica. Es vol embellir la zona. El projecte, de fet, es va presentar als veïns el passat agost durant una reunió de poble.

Una reproducció de com quedaria el carrer Major després de les obres.

Relacionat

Dos milions d’euros i vuit mesos d’obres per canviar el ‘look’ de Soldeu l’any que ve

El comú ha convocat ara el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec dels treballs. Fins al 27 d’octubre hi ha temps per presentar ofertes i, posteriorment, s’hauran d’adjudicar uns treballs el gruix dels quals es faran ja l’any vinent.

I és que, enguany, es podrà avançar parcialment, però es té clar que l’arribada de l’hivern complicarà, i molt, la feina. Per tant, no seria fins al maig quan l’actuació grossa es faria realment. El que es té clar és que tot el projecte hauria d’estar enllestit abans de la temporada d’hivern 2023-24. En total, estima un cost de dos milions d’euros, dividits en tots dos exercicis.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending