El comú d’Andorra la Vella manté que “la concurrència està garantida” en les places convocades

La corporació assegura que no ha rebut cap queixa sindical pels concursos de cap d’àrea i caps de servei que molts funcionaris consideren que s’han fet a mida

Façana del comú d'Andorra la Vella.
Façana del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella manté que en el cas dels llocs de treball que recentment s’han convocat “la concurrència està garantida” perquè dins mateix de la institució hi ha diverses persones que podrien aspirar a qualsevol de les places que s’han tret a concurs. “Una altra cosa és que es presentin o no es presentin els eventuals candidats.” El cònsol de la capital, David Astrié, ha defensat els edictes signats encara per la seva antecessora, Conxita Marsol, i ha negat que els edictes estiguin fets a mida.

Astrié ha assegurat que els responsables polítics no han rebut cap queixa sindical ni, obertament tampoc, de treballadors. En canvi, altres funcionaris comunals han tramès a l’Altaveu alguns dels edictes que consideren controvertits i han assegurat que hi ha molt mala maror perquè es considera que tenen ‘propietari’ assignat abans de començar el procés de selecció. Les places més controvertides serien un cap d’àrea d’higiene i dos caps de servei, a turisme i comerç.

Astrié ha recordat que en els tres casos hi ha dues vies distintes per accedir al lloc de treball. Per formació (Mates3 en el cas del cap d’àrea i Mates2 si es tracta de cap de serveis) o per experiència demostrable. Una vegada va transcendir el malestar intern, el consol d’Andorra la Vella va fer les consultes pertinents amb el departament de Recursos Humans per assegurar-se que ja fos per una via o per l’altra, en tots els casos hi havia més d’un treballador que complia els requisits per poder optar a la plaça.

Edifici del comú d'Andorra la Vella.

Relacionat

Malestar entre els treballadors del comú d’Andorra la Vella per edictes que consideren “fets a mida”

I la concurrència, segons que ha assegurat el mandatari comunal, “està garantida”. Una altra cosa és que finalment hi hagi només determinades persones “que tinguin aspiracions” i es presentin al concurs. Però aquí, assegura el comú, ja no pot predir qui estarà o no estarà interessant en una plaça. I el comú n’ha d’anar cobrint diverses perquè en els darrers mesos s’han produït diverses baixes i més que se’n produiran.

JUBILACIONS

Una dotzena entre el darrer tram del 2022 i aquest 2023 perquè els funcionaris corresponents arriben a la jubilació. “Es va acordar no engreixar el capítol de personal”, ha explicat Astrié, que ha aclarit, però, que si es tracta d’una baixa per jubilació, llavors sí que aquesta serà coberta. I no sempre és fàcil. Sobretot quan es busca personal de base com ara operaris d’higiene, als concursos per als quals no es presentava mai ningú.

Finalment, i com a fórmula extraordinària, la corporació va decidir publicitar els llocs de treball a través de mitjans de comunicació i deixant clar quin era el sou del lloc de treball. D’aquesta manera s’ha tingut major èxit, i almenys en un cas, per una sola plaça labora, s’han presentat una vintena d’aspirants, cosa que feia molt temps que no passava de cap de les maneres.

Comentaris (21)

Trending