Els comerciants de Fiter i Rossell continuen preocupats per l’afectació de les obres

La corporació escaldenca ha assegurat que estan treballant i que està a la disposició dels ciutadans per trobar solucions

Tanques a Fiter i Rossell per assenyalar l'inici de les obres
Tanques a Fiter i Rossell per assenyalar l'inici de les obres

Les obres de l’avinguda Fiter i Rossell s’engeguen amb la preocupació dels comerciants com a cua. A la reunió de poble de fa uns dies, ja es va traslladar als cònsols els neguits que sorgien arran del tall d’accés en el tram que suposarà la primera fase dels treballs. La corporació assegura que ha tractat de buscar solucions per poder tranquil·litzar aquells que es veuran més afectats, tot i que no s’ha aconseguit al 100%.

M’han explicat com anaven a funcionar certes coses, però no m’han donat solucions al que més em preocupa, que és l’arribada de clients a l’establiment”, assegura una de les comerciants de Fiter i Rossell. La cònsol major, Rosa Gili, assegurava que els consellers s’havien traslladat fins a les diverses botigues i establiments per parlar-ne amb els propietaris i exposar-los les alternatives. És cert que, tots ells, han rebut instruccions per a les deixalles i la càrrega i descàrrega, però l’accés de persones continua sent complicat.

Els comerços de l’avinguda són, pràcticament tots ells, botigues petites que, en gran part, viuen alimentats per l’afluència del col·legi que tenen al davant. Molts pares, quan van a recollir els fills, aprofiten l’estacionament per poder fer compres. “Ens afectaran segur, però encara no sé com, ni fins a quin punt”, indiquen des d’un altre establiment. De fet, Gili en tot moment ha tingut en compte aquesta dificultat, assegurant que “si s’hagués pogut fer d’altra manera, s’haguera fet, però no teníem més opcions”.

“Les obres sempre són un enrenou, però són per una bona causa i estem tractant de ser reactius amb les problemàtiques que van sortint”

Per dipositar les deixalles, s’emplaçaran contenidors a prop de la cantonada de Manel Cerqueda. Per fer la càrrega i descàrrega, es farà prop d’aquest punt, o a la part alta, com més convingui a la botiga. Però, la circulació de vehicles continua sent el hàndicap més gran que troben els propietaris. Concretament, l’estacionament que ja no podran fer, tot i que es disposaran algunes places en aquest carrer.

Precisament aquesta dificultat per circular en el tram en obres ha sigut la major problemàtica amb la qual s’ha trobat el comú. Principalment, perquè en aquest tram s’hi emplacen un taller de cotxes i una consulta mèdica que requereixen sí o sí el trànsit. Per aquest motiu, Cèlia Vendrell, consellera de Medi Ambient, ha afirmat que al carrer hi haurà un tram que permetrà l’accés als vehicles d’emergència, que possiblement aquests dos establiments també podran fer ús.

Gili ha assegurat que “s’ha treballat per poder donar totes les solucions”, i que saben que “les obres sempre són un enrenou, però són per una bona causa i estem tractant de ser reactius amb les problemàtiques que van sortint”. A més, Vendrell també ha afirmat que els veïns estaven “molt més tranquils”. Sembla, però, que aquesta tònica no es manté al mateix nivell en les botigues, amb uns propietaris que continuen recuperant-se de les afectacions de la Covid-19 i que no saben com funcionaran amb aquesta situació.

Comentaris (1)

Trending