Comencen les obres de l’aparcament de l’església d’Escaldes

El pròxim dilluns, 23 de gener, s’engegaran les tasques de construcció del pàrquing, amb algunes modificacions de circulació a alguns dels carrers propers durant els setze mesos de durada

L'aparcament de l'església d'Escaldes.
L'aparcament de l'església d'Escaldes.

El nou aparcament de l’església d’Escaldes-Engordany es va haver d’endarrerir per diferents motius. El principal, una màquina necessària que no hi havia a Andorra i s’havia de portar de fora. Amb això solucionat, i tal com es va preveure, aquest mes de gener es començaran les obres per poder construir-lo. Concretament, el pròxim dilluns, 23 de gener, es tancarà l’actual pàrquing per tal de poder engegar les obres, que comportaran canvis de circulació als carrers propers durant els setze mesos que es preveu que durin.

El pròxim 23 de gener hi haurà algunes modificacions a la part alta d’Escaldes. Amb l’inici de les obres de l’aparcament de l’església i el tancament de l’actual, hi haurà 43 places de pàrquing que deixaran d’estar disponibles, i que en el futur passaran a ser-ne 100 amb les noves instal·lacions. Mentre es construeix, però, s’ha buscat una alternativa, segons ha indicat la cònsol major, Rosa Gili, “per donar servei als comerços de la zona”. Per tant, hi haurà catorze noves places que s’ubicaran al carrer. Deu d’elles en el tram comprés entre l’avinguda Carlemany i el carrer del Picó, i quatre al costat de l’Hotel Valira.

Així mateix, també hi haurà canvis de circulació als carrers dels voltants de l’aparcament, que seran una mena de prova pilot per veure si, en acabar les obres, es faran definitius. L’avinguda Carlemany, que ara és de pujada, passarà a ser de baixada, modificant també la direcció de l’avinguda de les Escoles, que connectarà amb el carrer Santa Anna, que ara serà de pujada i no de baixada. A l’avinguda Carlemany, el tram entre l’aparcament i el carrer del Picó, es reduirà de dos carrils a sols un, per tal de poder encabir les places de pàrquing.

Aparcament Església   Canvis de circulació page 0001
 

Per tal de facilitar el pas de vehicles més grans, com autobusos o camions, “i perquè no hi hagi problemes circulatoris”, es traurà la font de la plaça de l’Església, així com els dos arbres que es troben allà. Aquests canvis de circulació, així com les catorze noves places d’aparcament, es posaran en marxa el pròxim dilluns, cap a les 10:00h del matí, per no entorpir l’entrada a les escoles. Les modificacions pel que fa a les direccions seran una prova pilot que, segons Gili, “ens permetrà acabar de rumiar què fem amb aquesta part, que ja vam comentar que podria ser peatonal, o deixar un únic carril”. Aquest temps que duri l’obra, per tant, “serà de transició i ens anirà molt bé perquè tots plegats analitzem si podem anar més enllà”.

Els cònsols durant la reunió de poble a Escaldes.

Relacionat

Una màquina retarda les obres de l’aparcament de l’església d’Escaldes fins al gener

Per tant, el pròxim dia 23 es començaran oficialment les obres del nou aparcament, que comptarà amb sis plantes subterrànies, cent places i una plaça pública a sobre. En aquest sentit, Gili ha recordat que en aquest espai s’ha celebrat ‘Sabors d’Estiu’, “hem vist que era un èxit i volem mantenir-ho, a més a més aquest tipus de pàrquings exteriors tenen sentit de forma temporal, però en treure’l guanyem espai per al vianant”.

Les plantes d’aquest nou aparcament seran, segons ha indicat Gili, “mitges”.  S’ha plantejat d’aquesta manera pel fet que no es podia excavar més cap avall tenint en compte que “hi ha aigua”. De fet, per aquest motiu s’havia d’aconseguir una màquina per tal de poder treballar i s’ha endarrerit el projecte. Així mateix, també es preveu una connexió amb el carrer de la Font, tal com es va comentar durant una de les sessions de consell de comú. En aquesta petita parcel·la s’hi ubica un edifici de CAPESA que podia arribar a generar problemes, i que s’ha d’acabar de tancar. Gili ha remarcat que “s’han d’acabar de fer gestions internes i em consta que potser faran una junta d’accionistes, però en principi tothom ho veu bé, i entenem que no hi hauria d’haver cap problema”.

L’aparcament de l’església, per tant, s’inaugurarà durant el pròxim mandat, “a no ser que vagin molt ràpid”. Gili ha remarcat l’esperança de poder “veure la plaça” abans de tancar el seu temps al capdavant del comú. D’una possible opció a optar a la reelecció, la cònsol no s’ha mullat. Sols ha indicat que “sigui qui sigui, esperem que ens convidi a la inauguració”.

Comentaris (1)

Trending