Cent mil euros i un protocol d’higienització que s’ha d’acabar de perfilar per a la nòria

El BOPA publica l’adjudicació per part del comú d’Andorra la Vella de la roda que s’està muntant a la plaça de la Rotonda i que inclou, també, un arbre de Nadal màgic i un ‘megabross’

Una imatge de la nòria en una fase força avançada del seu muntatge.
Una imatge de la nòria en una fase força avançada del seu muntatge. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella pagarà cent mil euros (exactament 100.860 euros) per la nòria i dues instal·lacions turistiques més (un arbre màgic de Nadal i un ‘megabross’) que haurien de lluir aquestes properes festes nadalenques a la capital del Principat. La nòria ja és ben visible. De fet, entre aquest dijous i aquest divendres -els treballs no són fàcils- hauria de quedar muntada tot i les fortes crítiques que està rebent la corporació liderada per Conxita Marsol.

El BOPA d’aquest dimecres conté l’adjudicació del lloguer de les tres atraccions esmentades. I especifica que l’arrendament de la roda, de dotze braços amb les corresponents cabines, d’uns 27 metres d’altura, va del 29 d’octubre al 28 de març. Mentrestant, les altres dues atraccions es lloguen des del 27 de novembre fins al 10 de gener. Els tres ginys s’emmarquen en el Poblet de Nadal. També s’ha publicat l’adjudicació d’un tobogan de gel sintètic per 54.635 euros, mentre que es deixa deserta la pista de gel.

Dos operaris treballant en el muntatge de la nòria aquest matí.
Dos operaris treballant en el muntatge de la nòria aquest matí. Toni Solanelles

El muntatge de la nòria, enmig de l’expectació dels vianants, continua en marxa a la plaça de la Rotonda. Una dotzena llarga d’operaris tant de l’empresa constructora italiana del giny com de l’explotadora, una companyia sevillana dedicada a les atraccions de fira, estan muntant hores d’ara els braços de la roda. És el procés més complicat atès que s’ha de bascular i contrapesar bé tot plegat. Paral·lelament es van muntant les dotze cabines.

Un operari s'enfila a la nòria, amb dues de les dotze cabines en primer terme.

Relacionat

El muntatge de la nòria es converteix en la primera atracció per als ciutadans

El giny estarà totalment muntat entre dijous i divendres. S’espera que entre aquests dos dies el comú d’Andorra la Vella exposi tots els detalls del projecte, inclòs el protocol sanitari que hi haurà d’anar associat. Segons fonts coneixedores de l’atracció han apuntat que caldrà anar amb mascareta a l’interior de les cabines i, també, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir-hi i en sortir-hi. Els operaris de l’empresa explotadora del giny ja estan preparats per netejar cadascuna de les cabines abans de cada nova volta.

Un grup d'operaris treballant en el muntatge de la nòria.

Relacionat

El PS recorda a Marsol que “no és el millor moment” per la nòria de la Rotonda

De fet, és possible que per sanejar i airejar l’artefacte, i emmarcat dins el protocol que s’estableixi, es faci una volta amb públic i una altra sense ningú. Però el procediment d’higienització, com altres aspectes com ara la posada en marxa de la nòria o el preu de cada ‘viatge’, s’han d’acabar de perfilar.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending