El muntatge de la nòria es converteix en la primera atracció per als ciutadans

El giny, de 27 metres d’altura, estarà operatiu aquest dijous, però el comú d’Andorra la Vella encara ha d’acabar de polir els serrells del principal reclam per al Poblet de Nadal d’aquest any

Un operari s'enfila a la nòria, amb dues de les dotze cabines en primer terme.
Un operari s'enfila a la nòria, amb dues de les dotze cabines en primer terme. Toni Solanelles

El muntatge de la nòria que presidirà la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella els propers mesos està esdevenint la primera atracció que ofereix el giny. De 27 metres d’altura -el doble, per tant, del que presenta en l’actualitat mentre els operaris van fent proves i donen forma a les cabines, per exemple-, l’artefacte ha de ser el principal reclam per al Poblet de Nadal d’aquest any, tot i que la crisi sanitària deixa moltes coses en l’aire.

La nòria a mig construir a la Rotonda d'Andorra la Vella aquest vespre.

Relacionat

La Rotonda acollirà una nòria panoràmica de 27 metres d’altura en el marc del Poblet de Nadal

Si la pandèmia no estigués ‘collant’ com ‘colla’, la voluntat era que aquest dijous es posés en marxa. En principi, el giny estarà disponible en el dia acordat, però encara no és gens clar que comenci realment a operar aquest dia. De fet, el comú d’Andorra la Vella, que és qui en certa mesura impulsa l’atracció, encara no ha fet cap comunicació oficial i ha de tancar serrells sobre el seu funcionament. Té previst, això sí, donar tota mena de detalls en el transcurs del que queda de setmana. De fet, la nòria ja està aixecant tota mena de reaccions. De positives i, també i moltes, de negatives. En tot cas, l’atreviment del comú de la capital està a l’ordre del dia.

Mentrestant, i davant de notable expectació, operaris tant del fabricant italià del giny com de l’empresa sevillana que és la propietària de la nòria, treballen de valent per posar totes les peces al seu lloc. No és gens complicat veure operaris enfilant-se al tronc de la sínia per anar avaluant com evoluciona el muntatge o assegurant-se que tot va rutllant com hauria. La nòria en qüestió s’estrena per primer cop, a Andorra la Vella.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending