La Rotonda acollirà una nòria panoràmica de 27 metres d’altura en el marc del Poblet de Nadal

El giny, construït a Itàlia i que s’estrenarà per primera vegada a Andorra la Vella propietat d’una empresa sevillana, serà operativa aquest dijous tot i que no és clar que entri en servei davant la situació sanitària

La nòria a mig construir a la Rotonda d'Andorra la Vella aquest vespre.
La nòria a mig construir a la Rotonda d'Andorra la Vella aquest vespre. Toni Solanelles

La plaça de la Rotonda acollirà una nòria panoràmica de 27 metres d’altura. En principi estarà operativa aquest mateix dijous, però no és clar que entri encara en servei. La decisió l’ha de prendre el comú d’Andorra la Vella i molt hi tindrà a dir la qüestió sanitària. Totes les opcions s’estan acabant d’estudiar mentre s’última la instal·lació del giny, que va arribar aquest diumenge en tres camions tràilers al Principat.

La nòria forma part de tot el muntatge del Poblet de Nadal, i ocupa, aproximadament, el mateix espai que l’hivern passat i l’anterior tenia el túnel de llum i so. La seva arribada i suposada posada en marxa s’anticipava en relació a d’altres activitats de l’atracció nadalenca ja que es volia fer coincidir amb l’Andorra Shopping Festival, segons que han explicat fonts comunals, que han recordat que l’esmentat certamen es va acabar anul·lant davant la situació sanitària.

El giny és un germà petit del que hi va haver ara fa mitja dotzena d’anys a Escaldes, al Clot d’Emprivat. En aquella ocasió la nòria s’alçava fins a 75 metres. La que hi haurà plantada a la Rotonda fa un terç d’aquella i tindrà dotze cabines, però l’emplaçament es considera que pot donar un resultat espectacular. El fabricant dels dos artefactes és el mateix, una empresa italiana dedicada a aquesta mena d’infraestructures. La nòria, però, és propietat d’una empresa sevillana que es dedica a les atraccions de fira.

noria2
El camió amb les cabines en primer terme i, al fons, els braços plegats de la nòria. Toni Solanelles

Com que la nòria panoràmica s’estrenarà a Andorra, tècnics italians s’han desplaçat al Principat per assegurar que tot surti a la perfecció. Els operaris sevillans, segons fonts properes a aquesta última firma, estan també a sobre per garantir la màxima seguretat i el funcionament òptim d’un giny que cobrarà per tomb o amb abonament de més d’un viatge. Tots aquests detalls s’estan acabant de tancar. El vol dura uns 150 segons, aproximadament.

El contracte inicial entre el comú d’Andorra la Vella i els responsables de la nòria és per cinc mesos, amb la qual cosa la presència del giny a la Rotonda s’hauria d’allargar fins a final de març. No obstant això, aquest calendari no és del tot segur atès que el comú té en ment unes obres de reforma, justament, del cèntric espai de la capital i, segons com vagi el procés de licitació dels treballs, podria ser que la nòria s’hagués de retirar abans. No obstant això s’espera que, si el Covid no fa més la guitza del que ja ho està fent, sigui un gran atractiu i un esquer turístic important per a la temporada hivernal.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending