El ‘castell de drons’ atrau centenars de persones per posar el punt final a la festa laurediana

La plaça Laurèdia o la de la Germandat i el parc del Prat Gran han estat tres dels punts on s’han congregat més ciutadans per seguir el muntatge que substituïa els focs d’artifici

Una de les figures al cel lauredià.
Una de les figures al cel lauredià. Toni Solanelles

Si els ultimíssims batecs de la celebració grossa laurediana no hi diuen al contrari, la festa major de Sant Julià tancarà amb molt bona nota. Feia anys que amb tanta gent seguint els actes més multitudinaris no hi havia tant pocs incidents. El ‘castell de drons’, l’espectacle lumínic que substituït els focs d’artifici, ha estat seguit per centenars de ciutadans atrets per una novetat al país. I el muntatge, malgrat algunes dificultats inicials, ha passat la prova. Sense escarafalls, quedi clar també.

Però la festa en general, sense cap macroconcert ni cap grup d’aquells que han fet o faran furor en altres parròquies (Búhos, Oques Grasses, Catarres), ha tingut una bona requesta. La majoria dels actes han estat multitudinaris i, també és cert, alguns d’ells s’han hagut de suspendre o, almenys, com la jornada dansaire amb el ball de la Marratxa de protagonista, s’han vist afectats per la pluja, tan necessària per la sequera que es viu però que tan fa la guitza quan es vol fer festa.

WhatsApp Image 2022 08 02 at 11.20.19 PM (2)
Espectadors a la plaça Laurèdia seguint els drons.

Sia com vulgui, Sant Julià ha acabat tancant una festivitat més que notable. I les figures creades pels drons alçats des del pati de les escoles han donat un toc final, com a mínim, diferent fins ara. La novetat ha tingut una molt bona resposta. I fins als carrers hi han baixat ciutadans de tots els punts del Principat. Per drons, enguany, els de Sant Julià.

WhatsApp Image 2022 08 02 at 11.20.18 PM (1)
La plaça Laurèdia, un dels punts de reunió.
WhatsApp Image 2022 08 02 at 11.44.07 PM
Una de les figures al cel lauredià.

 

Comentaris (7)

Trending