El pàrquing del Parc Central disposarà d’una zona gratuïta per a l’estacionament de 200 motos

El carrer de l’Aigüeta deixa de ser una via d’aparcament per a cotxes i motos i el comú fa una prova pilot canviant el sentit els carrers Pere d’Urg i Roger Bernat III per facilitar l’accés cap a la Massana o cap a Encamp dels automòbils que estacionen en pàrquings privats de la zona

Conxita Marsol donant explicacions en relació als canvis.
Conxita Marsol donant explicacions en relació als canvis. Toni Solanelles

El carrer de l’Aigüeta d’Andorra la Vella, a la zona de Prada Ramon, deixarà d’acollir espais d’aparcament per a cotxes -vuit places ara i en rotació- i motos -una vuitantena juntament amb Ciutat de Consuegra- per passar a disposar de zones de càrrega i descàrrega al cantó dret en sentit baixada i guanyar en espai verd a la banda esquerra. Aquest canvi està directament relacionat amb les obres que ben aviat es veuran de forma notable al Centre Comercial Andorrà, que duraran tres anys i permetran deixar al descobert el passatge Biscariet.

Les places d’aparcament per a motos que es perdin en aquest indret -els llocs d’aparcament per a persones amb diversitat funcional sí que es mantenen- es guanyaran al passatge Europa i al pàrquing del Parc Central, on se senyalitzarà, una vegada desmuntada la instal·lació destinada a les proves de l’Ironman, un espai per a dos-cents llocs de vehicles de dues rodes. L’espai serà gratuït. No és l’únic canvi que a partir del 6 de juliol es fa en aquesta zona de Riberaygua i travesseres. I és que el comú posarà en marxa una prova pilot canviant el sentit dels carrers Pere d’Urg i Roger Bernat III per facilitar l’accés cap a la Massana o cap a Encamp dels automòbils que estacionen en pàrquings privats de la zona.

La supressió de l’aparcament a l’Aigüeta comporta guanyar espai al cantó dret per a càrrega i descàrrega i, a l’esquerre, per dotar la zona d’unes jardineres amb arbres i així contribuir a fer “una ciutat per a les persones”

Tot i que les dues modificacions viàries estan relativament a prop i, en gran part, afecten el mateix carrer, el de l’Aigüeta, els canvis no estan associats entre sí. I mentre que la supressió d’espais d’aparcament durarà almenys els tres anys que es calcula que hi haurà obres a l’històric Escale però Marsol considera que amb la vocació que té la parròquia d’esdevenir “una ciutat per a les persones” probablement es mantindrà en el temps, la prova de canvi de sentit que afecta Roger Bernat III i Pere d’Urg sí que és més propensa a canvis tot i que la cònsol ha reconegut que en part es fa per la demanda de veïns i comerciants de la zona. I per mirar d’enviar menys vehicles que fins ara cap a la rotonda del KM0.

La mandatària comunal ha explicat que amb les obres al Centre Comercial Andorrà eren necessàries, més que mai, zones de càrrega i descàrrega. I habilitant-les al carrer de l’Aigüeta es dóna resposta i servei per a tota la zona de Prada Ramon. Alhora, els canvis de sentit al peu del mateix carrer es faran ara a l’estiu “quan hi ha menys volum circulatori”. Marsol està convençuda que “els canvis poden funcionar”. I més encara quan després de veure el resultat de Callaueta molts veïns de la zona demanen espais de la mateixa naturalesa.

croquis prova circulació  Prada Ramon JUNY 2
 

Marsol també ha explicat que el projecte de l’Escalé incorpora dues novetats no previstes inicialment. Una, la més important respecte al bé públic, és el fet que el passatge Biscariet, que inicialment havia de continuar cobert amb un sostre de metacrilat, finalment quedarà a l’aire lliure quan acabin els treballs. Lliure excepte l’espai on hi ha un parc infantil, que al seu torn tampoc tindrà coberta. La segona modificació és que damunt del projecte inicial la propietat construirà habitatges per a ús particular.

Comentaris (16)

Trending