Cap veí de l’edifici esquerdat opta per allotjar-se en apartaments del Tarter

L’empresa que gestiona els apartaments diu que “hem enviat els mateixos preus que per als refugiats de la guerra d’Ucraïna, però no hem tingut resposta”

L'estat en què es troba l'edifici afectat per les esquerdes.
L'estat en què es troba l'edifici afectat per les esquerdes. Toni Solanelles

El 30 de juny és el darrer dia que el comú d’Andorra la Vella pagarà les despeses de reallotjament de les famílies afectades per les esquerdes de l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma. Des de la corporació es va posar en contacte amb una empresa d’allotjaments turístics del Tarter i aquesta va fer una proposta de preus, mentre durin les obres de rehabilitació, però cap de les 13 famílies s’hi ha posat en contacte.

Els tècnics de l’edifici afectat per les esquerdes estimen en quatre mesos les obres de rehabilitació de l’edifici. Ara bé, queden tretze dies per arribar al 30 de juny, data límit que el comú de la capital perquè es faci càrrec de les despeses de reallotjament dels veïns que el 30 d’agost de l’any passat van haver de deixar els seus pisos.

Els afectats no han explicat quina serà l’alternativa que tindran a partir de l’1 de juliol. Des de la corporació es va posar en contacte amb una empresa d’allotjaments turístics del Tarter per demanar preus d’apartaments. Precisament, el gerent que gestiona aquests pisos ha explicat que “vaig parlar amb el cònsol major fa un mes i mig i vam enviar uns peus ajustats”. Afegeix que “són els mateixos que van establir per als refugiats que van venir procedents de la guerra a Ucraïna”.

Els edificis afectats per les esquerdes a l'avinguda Santa Coloma.

Relacionat

La negociació per arribar a un acord sobre ‘el repartiment de culpes’ per les esquerdes s’accelera

El resultat, però, ha estat que ni el comú ni cap dels desallotjants s’han posat en contacte per anar-hi a viure-hi mentre durin els treballs de reparació. Cal tenir en compte que les tretze famílies estan repartides entre un hotel de la capital i els pisos de Jovial. Possiblement, el fet d’anar a viure lluny d’Andorra la Vella hagi pogut frenar la decisió. El compte enrere continua i caldrà veure què passa el 30 de juny. Mentrestant, les negociacions per arribar a un acord sobre el repartiment de les culpes sembla que s’accelera.

Comentaris (19)

Trending