La negociació per arribar a un acord sobre ‘el repartiment de culpes’ per les esquerdes s’accelera

Totes les parts implicades en el cas que va obligar a desallotjar des de fa mesos un edifici d’habitatges i un hotel a l’avinguda Santa Coloma són optimistes en vista a arribar a una entesa i que després les asseguradores es facin càrrec de tot el que s’escaigui

M

M. P. / T. S.

Comentaris

Els edificis afectats per les esquerdes a l'avinguda Santa Coloma.
Els edificis afectats per les esquerdes a l'avinguda Santa Coloma. M. P.

La negociació per mirar d’arribar a un acord sobre ‘el repartiment de culpes’ en el cas de les esquerdes en, almenys, dos immobles de l’avinguda Santa Coloma s’ha intensificat els darrers dies i si no es trenca res es preveu que en poc temps hi hagi una entesa entre les parts que eviti un litigi i acceleri la solució definitiva. La voluntat de totes les parts d’arribar a un pacte per a una transacció judicial i que les responsabilitats quedin establertes fora dels tribunals hi és plenament.

Les fonts consultades han recordat que els darrers dies s’han anat aproximant les posicions des del punt de vista tècnic i això hauria de facilitar una entesa entre les parts implicades. Es tracta, més o menys, de determinar fins a quin punt els dèficits de manteniment en els dos immobles desallotjats -un d’habitatges familiars i, l’altre, un hotel- més els moviments geològics i de qualsevol altra mena que hi hagin pogut haver en les obres a l’antic aparcament Giberga van conjugar-se per causar la situació que s’està vivint des de fa molt temps.

Si, com sembla, s’arriba a bon port a nivell d’atribuir i acceptar responsabilitats, no sembla que el següent pas hagi de suposar grans dificultats. I el següent pas és que les asseguradores estiguin d’acord en assumir les despeses de tot plegat. I, segons les fonts, no hi hauria d’haver grans complicacions en aquesta fase perquè la mateixa companyia és l’asseguradora de la majoria dels implicats, amb la qual cosa “tan li fa, per dir-ho planerament, pagar per una banda o per l’altra”.

En tot cas, sembla que, d’entrada, a ningú li interessa que el cas faci la via judicial ja impulsada encara que fos només a mode de crit d’atenció perquè això pot comportar un alentiment molt important de l’execució dels treballs de reparació de les esquerdes, de les fractures que sofreixen els immobles, amb un doble escenari: l’increment de costos judicials i, probablement, l’encariment de la intervenció arquitectònica i constructiva que s’hagi de fer.

DESALLOTJATS

Pel que fa a les famílies que es van haver de desallotjar de l’edifici número 28, des del comú s’ha reiterat que a partir del proper 30 de juny es deixarà d’assumir el cost del reallotjament. Precisament fa uns dies des de la propietat es va explicar que l’inici de les obres era imminent i que es preveia que s’allarguessin durant uns 4 mesos.

En aquest sentit, des de la corporació s’ha reiterat que des del departament de Social es van posar a disposició de les famílies per tot el que necessitessin i, en aquest temps, s’han comunicat “periòdicament” amb totes elles ja que asseguren que la situació afecta “per igual totes les persones reallotjades, indistintament d’on s’hagin ubicat en aquests mesos”.

Precisament, s’ha pogut facilitar, a qui ho ha desitjat, el contacte d’una empresa que ofereix apartaments totalment equipats i també s’ha contactat “amb altres administracions per gestionar algunes demandes”.

Comentaris (3)

Trending