Canillo valida un pla d’urbanisme que redueix l’edificabilitat global de la parròquia

El comú completa el procés de modificació del document, tot assegurant que aposta per un “creixement ordenat” i per “preservar el patrimoni” tot permetent “un desenvolupament sota certs criteris”

Una vista de Canillo.
Una vista de Canillo. ARXIU

El comú de Canillo ha aprovat definitivament la revisió del pla d’urbanisme de la parròquia, un cop ha rebut els informes favorables de Govern i de la Comissió Tècnica d’Urbanisme. El nou document aposta, segons la majoria liderada per Francesc Camp, per ordenar el creixement i preservar el patrimoni. Principalment, estableix una reducció global de l’edificabilitat. La validació, però, s’ha fet sense els vots de la minoria, que ha denunciat que dificultarà projectes de petits propietaris i que no se’ls ha deixat participar en l’elaboració.

Segons ha explicat el conseller d’urbanisme, Cerni Pol, el nou POUP es basa en tres eixos. Primer, apostar “per un creixement ordenat”. Segon, la “voluntat de preservar el patrimoni”. I, per últim, també tenir “especial cura dels nuclis urbans existents”, al mateix temps que es permet “un desenvolupament amb certs criteris”.

El cònsol de Canillo, Francesc Camp.

Relacionat

El comú de Canillo accepta la meitat de les al·legacions del Pla d'Urbanisme

Justament, Pol ha volgut destacar que l’informe sobre el document fet pel ministeri de Medi Ambient, justament, valora especialment el fet que “es regula l’equilibri amb criteris de sostenibilitat” i que “és favorable”. Un dels principals punts del pla és la reducció d’edificabilitat global que es preveu.

Des de la minoria, però, s’ha votat en contra. Per dos motius diferents. Un, de forma. L’altre, de fons. En aquest segon cas, el conseller d’Objectiu Comú Albert Torres ha lamentat que el pla “no facilita la construcció a ciutadans que tinguin propietats petites” i que “no creiem que sigui el que necessita la parròquia”. Per altra banda, Dolors Cabot ha denunciat que “no ens heu deixat participar; podria haver estat el pla de tot el comú, però no ens heu deixat fer aportacions”.

Una vista del nucli urbà de Canillo.

Relacionat

El malestar per les restriccions que fixa el nou pla urbanístic de Canillo dispara les al·legacions

També en la sessió de comú, i en aquest cas per unanimitat, s’ha adjudicat l’encàrrec de fer els estudis de càrrega de la parròquia. Se segueix d’aquesta forma la llei aprovada a finals del 2022, que donava un any a les corporacions per impulsar aquest treball, necessari per acotar quin pot ser el seu creixement futur.

AUGMENTA L’APOSTA PEL FESTIVAL D’ART ESCÈNIQUES

Per altra banda, el comú ha aprovat el pressupost que tindrà la segona edició del festival d’arts escèniques que es farà a l’agost. Serà de 170.000 euros, xifra força superior a la de l’any passat, que tot just era de 100.000. Des de la majoria es vol apostar fort per un esdeveniment que, entenen, pot atreure turistes a la parròquia en la franja horària nocturna.

La corporació també ha aprovat incrementar el cost de visitar el pont tibetà. En línies generals, costarà un euro més a partir de la nova temporada. De 12 a 13, si es visita només la passarel·la i de 14,5 a 15,5 si s’agafa el paquet amb el mirador del roc del Quer, la tarifa del qual no es toca.

Comentaris (5)

Trending