Canillo defensa que el pont tibetà compleix l’objectiu de ser un atractiu per potenciar l’estiu

Des de l’obertura de la infraestructura, inaugurada oficialment aquest dilluns, ha rebut 16.500 visitants, dels quals 10.000 només en les primeres setmanes de juliol

Autoritats a les escales del pont abans de la inauguració.
Autoritats a les escales del pont abans de la inauguració. P.C.

Fa dies que funciona. I a bon ritme. El comú de Canillo, però, ha volgut esperar a la seva festa major per celebrar la inauguració oficial del pont tibetà de la vall del Riu. Una infraestructura que, s’ha defensat des de la corporació, està complint la seva funció: generar activitat turística a l’estiu. De moment, s’han comptabilitzat fins a 16.500 visitants, dels quals 10.000 ja al juliol.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc aquest matí, amb la presència de diferents autoritats. Entre elles, el cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres Falcó, i de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, o el conseller general Marc Magallon. I ha servit perquè el comú, amb Francesc Camp al capdavant, hagi tret pit del que, de moment, es considera un èxit.

Així, sobre la taula s’han posat les xifres de visitants: 16.500 en total. D’aquestes, 10.000 ja només en les primeres setmanes de juliol. Un ritme que, malgrat els dubtes inicials, es considera força positiu. “Estem generant activitat atractiva per a l’estiu, que és un dels reptes que tenim com a país, per equilibrar amb l’hivern”, ha destacat Camp. El mandatari també ha argumentat que el pont “té la combinació perfecta entre minimalisme i poc impacte en la natura i espectacularitat”. D’aquesta xifra, fins a un 10% són residents. És a dir, al país, la iniciativa sembla que també funciona.

Els començaments sempre fan una mica de vertigen, i en aquesta ocasió, per partida doble. Camp ha assegurat que no era evident que el pont tibetà tingués l’acollida que ha tingut. “Fins que comences a veure que es compren entrades, sempre hi ha por que no sigui prou atractiu, però de moment estem molt contents”, ha explicat el cònsol major. La primera decisió que s’ha pres ha estat ampliar l’aforament, passant de 900 a 1.300 al dia màxim. De cara a la tardor, s’haurà d’estudiar si es fa alguna activitat més per tal de dinamitzar l’activitat, però no es té res previst.

Una de les opcions és fer pontin. De fet, aquest dilluns alguns experts ja han provat la resistència del pont. S’ha fet un espectacle amb teles, a més del desplegament de banderes fent ràpel. Paral·lelament, un funambulista ha passat de banda a banda del pont amb únicament una corda als peus. Tot un espectacle per inaugurar el pont que, per descomptat, ha estat batejat per mossèn Ramon, que ha fet ús de l’aigua beneïda perquè ningú no surti ferit en aquesta atracció, i perquè “tots siguem una mica més ponts i menys murs”.

Espot, per la seva banda, ha assenyalat que “Canillo ha volgut desafiar les altures”. En tot moment, el cap de Govern s’ha mostrat a favor d’aquesta iniciativa que “permet contemplar un dels paratges més espectaculars del país”. Ha assenyalat, com a principal punt a favor, que si algun dia s’hagués de desmuntar, l’impacte en el medi ambient seria mínim, “irrisori”.

WhatsApp Image 2022 07 18 at 12.24.33 PM(1)

-seguirà ampliació-

Comentaris (12)

Trending