Camp obre la porta a canvis al pla d’urbanisme sense tocar l’objectiu d’un model més sostenible

El cónsol major canillenc assegura que escoltaran aquelles al•legacions “fonamentades” i que es mouran de categoria algunes unitats d’actuació per guanyar edificabilitat si la petició “té sentit”

Marc Casal i Francec Camp, durant la sessió de comú.
Marc Casal i Francec Camp, durant la sessió de comú. COMÚ DE CANILLO

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha obert la porta a introduir canvis en la modificació del pla d’urbanisme de la parròquia, tot i deixar clar que l’eix central del pla, protegir aquelles zones més allunyades dels nuclis urbans, es mantindran. En aquest sentit, ha avançat que algunes unitats d’actuació podrien guanyar edificabilitat a través d’un canvi de la categoria on inicialment han estat col·locades. Això sí, sempre que l’al·legació estigui “ben fonamentada”.

El document, encara provisional, ha aixecat importants queixes d’alguns propietaris, que consideren que surten clarament perdent amb els canvis proposats des del comú. En primer lloc perquè, en alguns casos, no podran impulsar cap actuació als seus terrenys. En altres, perquè el que pugui fer tindrà una superfície més reduïda. No és estrany, doncs, que el POUP hagi rebut fins a 195 al·legacions.

Una vista aèria de Canillo, una parròquia amb molt creixement.

Relacionat

Gairebé 200 al·legacions a la modificació del pla d’urbanisme de Canillo

Camp ha volgut valorar “positivament” aquesta xifra. “Són moltes però diverses i un bon grapat són pertinents”, ha afirmat. De fet, ha avançat que “podrem acceptar bastant perquè fan aportacions que tenen molt sentit”. Ara bé, ha remarcat que “no hem de perdre de vista l’objectiu del pla, que és un salt qualitatiu dins l’ordenació de la parròquia, ja que pretenem que com és lluny estigui una zona privada del nucli urbà menys es pugui edificar”.

Així, ha recordat que, en funció d’aquest paràmetre, les unitats d’actuació encara sense desenvolupar s’han dividit en cinc categories. Una decisió que, defensa, és clau “si volem anar cap a un model més sostenible”. I és en aquest punt on es podrien acabar admetent algunes al·legacions.

En concret, es podria “ser més permissiu” i passar alguna unitat d’actuació d’una categoria a una altra. “Si es considera que es pot donar més edificabilitat, es farà. I de fet, en alguns casos ja hem decidit que ho farem”, ha explicat Camp. Això sí, sempre que les peticions formulades “estiguin ben fonamentada i tingui sentit fer el canvi”.

El cònsol major ha assegurat que “ens estem mirant molt al detall les al·legacions”. Per això, ha assegurat que “els ciutadans poden estar tranquils, ja que ens ho prenem de forma molt seriosa”. Es preveu que tot el procés pugui estar enllestit a finals de mes per aprovar en sessió de comú de forma provisional la revisió del POUP.

Camp ha assegurat que “no hi ha un front comú de propietaris”. També ha defensat que “s’ha escoltat al ciutadà que ha fet al·legacions i se li donarà resposta”. Tot emmarcat, ha afirmat, “en una forma de treballar normal i sense crispacions, malgrat que no sempre estiguem d’acord”.

Vista  de Canillo

Relacionat

Veïns de Canillo estudien impulsar una recollida de firmes perquè el POUP sigui més flexible

Sobre el pla d’urbanisme també s’han pronunciat els consellers de la minoria. Dolors Cabot ha lamentat que “vam demanar poder participar en la realització i no se’ns ha convidat”. Tot i això, ha apuntat que han presentat diferents al·legacions, com ara “una proporcionalitat més petita per poder desenvolupar plans parcials”.

Fent una valoració global del POUP, la consellera d’Objectiu Comú no ha amagat que no els acaba de fer el pes. “Es diu que s’edificarà menys però el que es fa és penalitzar propietaris que tenen poc terreny”, ha apuntat. Per al seu company de minoria, Albert Torres, “està pensat per a grans organitzacions i perjudica el pobre particular que vol fer alguna cosa per a ell”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending