Veïns de Canillo estudien impulsar una recollida de firmes perquè el POUP sigui més flexible

Els propietaris immobiliaris de les zones que més protegides queden amb la modificació del pla urbanístic que s’ha d’aprovar pretenen que es puguin alçar immobles més grans dels previstos, equiparant-se a la majoria d’altres parròquies

Vista  de Canillo
Vista de Canillo

Propietaris de terrenys de diverses zones de Canillo, especialment d’aquelles sobre les quals l’actual majoria demòcrata pretén ser més preservadora, estan analitzant la viabilitat de promoure una recollida de firmes exigint que la modificació del pla d’urbanisme (POUP) actualment a tràmit sigui menys estricte i es permetin alçar immobles més voluminosos dels que l’actual majoria demòcrata inicialment ha previst.

Els terminis d’exposició pública i d’al·legacions ja han finalitzat i el POUP entra en la recta final per ser aprovat en sessió de consell de comú, almenys de manera inicial. L’equip liderat per Francesc Camp projecta un pla urbanístic que és moderadament flexible al nucli urbà de Canillo i de Soldeu però que és molt més restrictiu en altres espais, especialment en paratges que es consideren d’alt valor natural com Incles, la Coma de Ransol o la Vall del Riu per citar només alguns exemples.

Una vista del nucli urbà de Canillo.

Relacionat

El malestar per les restriccions que fixa el nou pla urbanístic de Canillo dispara les al·legacions

La modificació ha rebut prop de 200 al·legacions, que proporcionalment es considera un nombre molt elevat. Moltes d’elles venen motivades pel fet que per poder edificar s’ha de disposar d’un terreny de 6.000 metres quadrats quan fins ara només en calien 3.000. A banda, s’ha de tenir en compte que en un perímetre concret no hi hagi cap altra construcció. A més, i aquí rauria el gran maldecap d’aquells que estarien mirant de promoure la recollida de firmes, només es permet edificar una planta baixa i una primera planta de 100 metres quadrats.

Una vista aèria de Canillo, una parròquia amb molt creixement.

Relacionat

Gairebé 200 al·legacions a la modificació del pla d’urbanisme de Canillo

Els promotors de l’acció, que encara no és del tot segur que tiri endavant perquè primer s’està avaluant si tindria prou acceptació i força, pretenen reclamar que s’equipari la construcció a la que es permet en altres parròquies, i que seria una planta baixa més dues plantes superiors a raó de 150 metres quadrats edificats cadascuna. El malestar entre els propietaris immobiliaris és tan evident com la voluntat de la majoria comunal de preservar tant com sigui possible els principals espais naturals de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending