Gairebé 200 al·legacions a la modificació del pla d’urbanisme de Canillo

Tal com s’esperava, el fet que es plantegin importants limitacions per reduir l’edificabilitat a la parròquia ha fet que fins a un centenar de propietaris expressin el seu desacord amb el document, un fet que, si s’acaba aprovant el POUP, es pot traduir en accions judicials

Una vista aèria de Canillo, una parròquia amb molt creixement.
Una vista aèria de Canillo, una parròquia amb molt creixement. COMÚ DE CANILLO

Al comú de Canillo se li gira feina. La corporació ha donat per tancat el període d’al·legacions a la modificació del pla d’urbanisme (POUP). I, tal com s’esperava, les presentades han estat moltes. Gairebé 200. En gran part pel fet que s’ha apostat per tota una sèrie de limitacions que busquen reduir l’edificabilitat global. I això no ha agradat a molts propietaris. Ara, tocarà estudiar-les una a una i veure si s’accepten o es refusen. I, en aquest segon cas, quants processos judicials es poden acabar obrint.

Els tres mesos de termini que es van donar han culminat aquest dijous. I no són pocs els propietaris que han expressat la seva disconformitat amb els plantejaments urbanístics que vol impulsar la majoria liderada per Francesc Camp. Al comú han arribat fins a 195 al·legacions d’un centenar de persones.

I això malgrat que el comú va posar a disposició dels ciutadans un equip permanent de dos tècnics perquè es poguessin aclarir dubtes. L’atenció hi ha estat. Fins a 114 visites. Les explicacions, però, no han convençut a gaires propietaris, que han acabat per presentar les seves queixes.

Un moment de la reunió de poble sobre el pla d'urbanisme.

Relacionat

Canillo aposta per protegir espais i planteja reduir a la meitat l’edificabilitat de la parròquia

De fet, algunes d’aquestes ja fa dies que estan sent estudiades per la comissió d’urbanisme. La tasca continuarà durant les pròximes setmanes. Un cop finalitzi aquest treball, es podrà fer en consell de comú l’aprovació provisional del POUP. Posteriorment, s’haurà d’enviar a la Comissió Tècnica d’Urbanisme, que aquesta el revisi i tornar-lo a validar al ple de la corporació.

L’elevat nombre d’al·legacions s’explica perquè la modificació del document rector de l’urbanisme canillenc preveu establir mecanismes que impulsin una reducció de la capacitat d’edificar dels propietaris. En alguns casos, es doblen les exigències vigents fins ara. L’objectiu és poder protegir espais com Incles o Ransol d’una expansió exagerada de noves construccions. Un canvi, per exemple, és l’establiment d’unitats d’actuació més gran perquè, d’aquesta forma, siguin més els propietaris que s’hagin de posar d’acord per desenvolupar plans parcials.

I això no agrada a tots els canillencs. I alguns d’ells, més enllà de fer l’al·legació, donen per fet que aquesta no és més que un tràmit per, posteriorment, fer altres accions davant la mateixa CTU i, si és necessari, recórrer a la justícia. Entre altres coses perquè consideren que el nou plantejament els pot suposar importants pèrdues econòmiques.

Comentaris (6)

Trending