Camp demana “temps” per solucionar les disfuncions de la zona blava, sobretot a Ransol

El cònsol major admet que hi ha veïns que tenen dret a queixar-se pel fet que pagar abonament i veure que les places reservades en teoria per a ells durant la nit les ocupen cotxes de turistes

La nova zona blava a Ransol.
La nova zona blava a Ransol. COMÚ DE CANILLO

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, considera que cal cert “temps” perquè els ciutadans, especialment de pobles com Ransol on s’acaba de pintar, s’acostumin i acceptin la zona blava. Sobre les queixes d’alguns veïns ha admès que cal encara una certa pedagogia i millorar el sistema, com ara informar bé del fet que alguns trams són només, de nit, per a residents abonats. Sobre el malestar existent, defensa que no ha de suposar un problema ni un risc per als urbans.

El tema de les zones blaves s’ha posat sobre la taula en el torn de precs i preguntes d’una sessió de comú extremadament tensa, amb intercanvi de retrets entre majoria i minoria. Des d’Objectiu Comú es volia parlar del tema però el cònsol major, Francesc Camp, no els ha permès insistir en l’afer. Així, quan el cònsol menor ha aclarit la primera qüestió i la segona, ja no s’ha deixat els consellers de l’oposició repreguntar, fet que ha generat una important indignació.

La sessió de comú ha tingut moments molts tensos entre els cònsols i els consellers de la minoria; aquests, entre altres temes, volien debatre sobre l’afer de les zones blaves però Camp els ha tallat les intencions

El mandatari ha justificat la decisió de no concedir la paraula ni a Albert Torres ni a Dolors Cabot sobre aquest tema pel fet que “el debat ja no aportava res pel ciutadà”. Ha assegurat que “poques vegades he estat tan dur, però entenc que avui ho havia de fer”. En el rerefons de la situació hi havia, per un costat, el “lleig” que, al seu entendre, la minoria li havia fet en no anar a una reunió convocada dimarts. També ha influït que la sessió s’estava allargant més del previst i que a l’auditori del Palau de gel esperaven els ramaders de la parròquia i autoritats com el mateix cap de Govern, Xavier Espot, per participar en la subhasta dels arrestos de la taba.

Per la seva banda, des d’Objectiu Comú s’ha expressat també el malestar per aquesta forma de fer. “Em sento dolgut. He estat dotze anys en aquesta casa i la manera de gestionar les preguntes, de tallar les respostes i el consell no l’havia vist mai” ha denunciat Torres.

Un cop feta la subhasta, i a preguntes d’Altaveu, Camp sí que ha parlat de la polèmica de les zones blaves. Un afer que, ha assegurat, es limita, al seu entendre, a un punt de la parròquia concret -“a la resta tot va bé”, ha indicat-. Aquest és Ransol on ha recordat que “hi ha hagut un canvi important amb el nou aparcament que ens ha permès alliberar els carrers de molts problemes”.

Un rètol de zona blava a Ransol.

Relacionat

Clam veïnal a Canillo per la gestió comunal de les zones blaves de molts nuclis

Això sí, a canvi de posar zona blava. I aquesta “s’ha de fer respectar”, cosa que “a alguns ciutadans encara els hi costa”. Camp sí que ha admès alguna disfunció, sobretot pel fet que hi hagi cotxes de no residents que ocupen durant la nit espais que inicialment només podrien ser pels veïns que tinguin abonament. “Estem sobre el problema i hem de trobar l’encaix definitiu i segurament millorar la informació”, ha comentat.

Tot i això, ha assegurat que tot és qüestió de “temps”. Sobre el fet que alguns agents de circulació hagin expressat certa por, ha defensat que “ells fan la seva feina i la fan bé”. I s’ha mostrat convençut que s’està lluny de qualsevol perill per als urbans. “Malament aniríem”, ha apuntat.

Des d’Objectiu Comú, en el poc temps que han pogut parlar del tema, sí que ha volgut fer una demanda a la majoria sobre el tema de l’aparcament. “Que hi hagi un preu especial i una major sensibilitat pels residents”, ha reclamat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending