Arnau Orobitg i Mandarine, triomfadors del concurs d’escultures de neu al Pas

S’han endut el premi de categoria professional, mentre que el guardó d’estudiants ha recaigut en Andrea Cucala i Anna Sella i les mencions a l’excel·lència i la del públic les han guanyat Kim Jurek i Erik Schmitz i Jaume Abad i Zaira Valera, respectivament

Comentaris

L'escultura guanyadora del concurs.
L'escultura guanyadora del concurs. COMU ENCAMP

Arnau Orobitg i Mandarine han estat els guanyadors de la categoria professional de la dinovena edició del concurs internacional d’escultures monumentals sobre neu al Pas de la Casa. Els vencedors del certamen s’han donat a conèixer aquest migdia, després d’un cap de setmana que ha permès tornar a veure tot tipus de figures a la localitat fronterera. L’obra triomfadora ha estat batejada amb el nom ‘Amor Sàfic’.

Al llarg d’aquests tres dies, fins a 17 equips han pres part en el concurs enguany amb la temàtica ‘Les grans dones de la història i les seves aportacions. També han estat guardonats Andrea Cucala i Anna Sella, en la categoria estudiant mentre que les mencions d’excel·lència i la del públic han estat per a Kim Jurek i Erik Schmitz i Jaume Abad i Zaira Valera, respectivament.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha destacat que aquest any hi ha hagut “rècord de participants consolidats. Dels 17 equips presentats, alguns repeteixen any rere any perquè consideren que aquesta trobada és molt important per exposar el seu art i les seves escultures”. A més, “celebrem que la participació sigui d’Andorra i també internacional”. Enguany s’ha comptat amb artistes del país, de Catalunya, d’Espanya i de França.

Pel que fa a la temàtica d’aquesta edició, Mas ha assegurat que des del comú “vam trobar convenient que es parlés de les dones, del que han significat per al món i de totes les seves aportacions. I la veritat és que els artistes han fet reflexions molt profundes sobre la temàtica i les han sabut traslladar a les escultures”.

Per la seva part, el guanyador de la categoria professional, Arnau Orobitg, ha assegurat que estan “molt contents” del resultat. “Des que vam fer la maqueta fins al projecte final hem estat molt animats, la proposta ens engrescava molt”. Pel que a fa l’obra esculpida, ‘Amor Sàfic’, representa una deessa grega i segons ha remarcat Orobitg,  “el que hem fet ha sigut fusionar dos casos censurats en un sol cos, i d’aquí ha sorgit el centaure”.

De cara a l’edició de l’any que ve, la cònsol ha remarcat que “la idea és anar creixent. De fet, es possible que replantegem la part dels premis, perquè sap greu que marxi tanta gent sense reconeixement després de veure el gran treball que han fet durant tres dies”.

Comentaris (1)

Trending