Aposta per millorar la web del projecte ‘Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell’

El comú es mostra satisfet de la bona acollida que ha tingut el projecte i vol actualitzar la pàgina per donar a conèixer encara més el treball i intentar aconseguir noves aportacions dels ciutadans

Un instant de l'acte de presentació del projecte.
Un instant de l'acte de presentació del projecte. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella es mostra molt satisfet de l’acollida que ha tingut el projecte ‘Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell’. El treball va permetre recopilar testimonis de com es va anar creant l’eix comercial i va ser presentat durant la Fira de l’any passat. Ara, tot el material es pot consultar a una pàgina web, però des de l’àrea d’Arxiu, Recerca i Patrimoni es vol impulsar aquest portal, per fer-lo més interactiu i, a la vegada, que permeti recollir noves aportacions a la documentació ja recopilada.

Per això, el comú ha llançat un concurs mitjançant vol contractar una empresa que s’encarregui de reformular la web. Aquesta, recull, cal recordar, entrevistes a més d’una vuitantena de testimonis que van viure de forma directa com es va convertir el que era una carretera general entre els dos nuclis d’Andorra la Vella i Escaldes en l’eix comercial de referència al Principat.

El treball va ser obra d’un equip de treball format per l’historiador David Mas; el tècnic de recerca i patrimoni del comú, Fidel Solsona; l’etnòloga de l’Arxiu Etnogràfic, Isabel de la Parte; l’experta en història andorrana del segle XX, Maria Jesús Lluelles; Mercè Pujol, de Patrimoni Cultural, i Ingrid Blanc, responsable d’una bona part de les entrevistes realitzades. A banda de les converses, també es van recopilar fins a 150 objectes. Tot això es va exposar primer a la Fira de l’any passat i, ja posteriorment com a mostra itinerant. A banda de posar en una web específica.

Els responsables del projecte Memòries de Meritxell.

Relacionat

Els recuperadors de la memòria de Meritxell

I aquest portal és al qual ara es vol donar un impuls. Es vol “actualitzar i completar” per presentar el projecte ‘Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell’ d’una forma més eficient i, d’aquesta manera “explicar els orígens, el creixement i les transformacions socioeconòmiques de la parròquia” a través dels documents creats pel projecte. A banda, es vol que el web convidi als usuaris a “compartir tant les seves experiències i records familiars com les seves col·leccions particulars d’imatges i audiovisuals”.

La petició de propostes per assumir els canvis al portal s’ha fet des del comú. El pressupost estimat del projecte ascendeix a uns 10.000 euros. Les ofertes es podran presentar fins al proper dilluns i s’espera poder escollir l’encarregada d’actualitzar la web abans de finals d’any.

Comentaris

Trending