Andorra la Vella vol que el Museu de la Bicicleta sigui realitat l’any vinent

El comú ha convocat el concurs per escollir el professional que ha de definir el projecte i com s’han d’adequar els espais soterranis de les dependències de la plaça Lídia Armengol

El futur museu s'ubicarà a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengo.
El futur museu s'ubicarà a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengo.

El museu de la bicicleta serà una realitat, si tot surt com està previst, l’any vinent. El comú d’Andorra la Vella ha engegat el camí per disposar d’aquest espai, que se situarà al soterrani de l’edifici que la corporació té a la plaça Lídia Armengol. Ho ha fet amb la convocatòria del concurs que ha de servir per definir quines actuacions s’hauran de fer als locals i quines seran les característiques de la instal·lació.

La iniciativa permetrà que el públic pugui tenir accés a la col·lecció de bicicletes de la família Riberaygua. Un fons amb prop de 300 peces, construïdes entre els anys 1860 i el 1950. Des del comú fa temps que es treballa en el projecte, que ara comença a prendre forma. La intenció és que el museu s’ubiqui a les dependències de la plaça dels Set Poetes, a la sala Àgora i el local que havia estat la seu de la Casa Pairal fins al seu trasllat a la plaça del Poble.

El futur Centre Interactiu permetrà exposar fins a 300 peces construïdes entre 1860 i 1950 provinents del fons de la família Riberaygua

Des de la corporació sempre s’ha destacat que el fons Riberaygua és una de les col·leccions de bicicletes més importants d’Europa i que la seva exposició pot suposar un atractiu més per a la parròquia. La voluntat és que pugui ser una realitat ja el 2021, ja que s’entén que no hauria de suposar una inversió molt elevada.

Per acabar de definir-la, justament, s’ha llançat ara el concurs d’idees que ha de permetre la realització del projecte museogràfic innovador del Centre Interactiu de la Bicicleta. Els postulants hauran, per una banda, de preparar el projecte per adequar les dependències comunals a les necessitats de la futura instal·lació. I, per l’altra, definir com ha de ser aquesta. Entre altres, indicar com s’han de distribuir els espais o quins elements interactius s’han d’instal·lar.

El termini del concurs s’allargarà fins al proper 30 de setembre. A partir d’aquí, s’haurà de seleccionar l’encarregat de fer el projecte. El comú confia a tenir-lo a inicis del 2021 i, per tant, poder incloure les actuacions a realitzar en el pressupost per a l’any vinent i que, en pocs mesos, el museu pugui obrir portes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending