Andorra la Vella reactiva la recerca de terrenys per acollir pàrquings

El tancament del Fener 1 en les pròximes setmanes pot suposar una mancança de places d’aparcament a la capital, que es veuria agreujada amb l’arribada de turistes

Una imatge de l'aparcament del Fener.
Una imatge de l'aparcament del Fener. Altaveu

La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar al consell de comú de dijous que s’ha reactivat la recerca per aconseguir nous terrenys que puguin acollir pàrquings. Va indicar que s’ha valorat la possibilitat d’utilitzar un espai a l’avinguda Tarragona, però que encara no s’hi havia parlat amb la propietat. La reactivació arriba per l’imminent tancament del Fener 1 que pot arribar a suposar una mancança important de places d’aparcament, sobretot amb l’arribada de turistes a la capital.

 “Fa un temps hi havia diversos projectes, però es van paralitzar perquè es va considerar que teníem prou places.”, opina la cònsol. La consellera de la minoria, Dolors Carmona, va traslladar la seva preocupació per dependre d’aparcaments privats, fent ressaltar així la necessitat de tenir espais públics que puguin complir aquesta funció. Per la seva banda, Conxita Marsol va assegurar que es treballarà per evitar problemes majors i va incidir en què a la parròquia encara hi ha diversos pàrquings.

També en relació als aparcaments, a la mateixa sessió de consell de comú es va aprovar la modificació de l’ordinació dels preus públics per al 2021. El punt més destacat és el canvi que s’hi realitzarà a la targeta PK, que s’adquirirà en funció del vehicle i no de forma titular. D’aquesta manera, una persona en podrà adquirir més d’una. Aquesta modificació, tal com va indicar el conseller d’Aparcaments i de Patrimoni Natural, Gerard Menardia, s’ha realitzat pensant amb els negocis, que ara també podran adquirir les seves targetes. “Així tractarem d’evitar mals estacionaments al centre de la parròquia, permetent que els comerços tinguin llocs on aparcar els vehicles a preu de particular”, va afirmar el conseller.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending