Andorra la Vella prepara una rentada de cara al pont de París

Les obres de reforma de la Rotonda han permès detectar patologies a la infraestructura i a ara s’ha encarregat a un despatx d’enginyers que les analitzi i proposi actuacions per solucionar-les, treball que costarà uns 42.000 euros

El pont de París, al fons, aquesta setmana.
El pont de París, al fons, aquesta setmana. A.S.

El comú d’Andorra la Vella vol fer una posada a punt del pont de París. La infraestructura ja té uns anys de vida i, a més, pateix cada dia un intens trànsit, ja que es tracta d’una de les artèries viàries claus de la zona centre del país. La corporació ha detectat algunes patologies i, ara, es vol analitzar la situació i veure quines actuacions són necessàries per solucionar-les. El treball s’ha encarregat a un despatx d’enginyers i es vol tenir enllestit a la tardor per, després, procedir les obres escaients.

Fonts comunals han explicat que, arran de la reforma de la zona de la Rotonda, i en particular de la construcció de les fonts al riu Valira, s’han detectat algunes “patologies” al pont, que data del 2006. Per tant, ja té 17 anys. Vista la situació, s’estima convenient esperar abans que puguin empitjorar.

Per això, es va fer un concurs per trobar un despatx especialitzat que fes una informe més en profunditat de les mancances i, posteriorment, també establís quines actuacions cal fer per reparar l’estructura i culminar el manteniment. Ara, s’ha escollit ja l’empresa guanyadora, que ha estat Suport Enginyers Consultors.

El cost d’aquesta primera fase del projecte ascendeix a 42.218 euros. En un termini de dos mesos, els experts hauran de lliurar un treball en el qual es valori la situació i es posi negre sobre blanc quines obres cal fer per reparar les patologies. A partir de llavors es podrà afrontar les obres i, sobretot, tenir més informació sobre la durada de les actuacions i com han d’afectar al trànsit a la zona.

Comentaris (9)

Trending