Andorra la Vella posarà en marxa al maig un nou espai per a la gent ‘madura’ a Santa Coloma

El comú engloba desenes d’activitats en un programa anomenat ‘La primavera ens mou’ perquè la gent “gaudeixi i es relacioni” després de “dos anys de patiment”

Conxita Marsol durant la presentació de 'La primavera ens mou'.
Conxita Marsol durant la presentació de 'La primavera ens mou'. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella preveu posar en marxa a final de maig, a la zona de Prat Condal, un centre obert per als ciutadans de més de 60 anys de Santa Coloma. Aquest espai agafarà el relleu de la casa pairal fins ara situada a Casa Quim de Dolsa, que cessarà la seva activitat. Els treballs d’adequació del nou local s’estan ultimant i la inauguració s’englobarà en un cicle que la corporació denomina ‘La primavera ens mou’ i que inclou entre abril i juny activitats de diversa naturalesa.

El nou equipament, en un espai de lloguer, no es denominarà casa pairal, perquè no se’l vol encotillar, tot i que estarà destinat només a ciutadans de més de 60 anys. El projecte està avançat però s’ha d’acabar de dissenyar. Això sí, estarà obert a més activitats de les que estrictament solen ser habituals a un centre clàssic per a la gent gran. La inauguració d’aquest centre anirà acompanyat d’una festa on es convidaran tots els veïns.

Serà una festa més que s’inclourà en ‘La primavera ens mou’, que, de fet, ha arrencat amb el ‘XocoFest’, del qual la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, n’ha fet una molt bona valoració. “Estem molt animats pel retorn i la reacció” que està tenint el certamen xocolater. El comú de la capital pretén que la gent de la parròquia i del país en general “gaudeixi i es relacioni”. I Marsol ha assegurat que després de “dos anys de patiment s’han de destinar tots els esforços” necessaris perquè la ciutadania torni a engrescar-se.

TORNEN LES FALLES

Marsol ha explicat que han decidit aglutinar totes (o gairebé totes) les activitats que es faran a la parròquia aquest trimestre perquè la ciutadania pugui saber què hi ha i reservar-se el dia si escau. Són actes molt variats, com ha remarcat la cònsol, que ha ressaltat, per exemple, que enguany tornaran les falles la nit de Sant Joan pels carrers del nucli antic d’Andorra la Vella. “La gran majoria de coses estan pensades perquè la gent surti, gaudeixi i totes les persones de la parròquia i del país s’ho guardin i es reservin les dates”, ha indicat la mandatària comunal, que ha deixat clar que hi ha activitats per a tots els públics.

“Hem estat dos anys fent molt poques coses i ara toca tornar-les a fer i animar tothom”, ha assenyalat Marsol en diferents ocasions tot incidint en què ja s’havia avançat que “quan ho puguem fer, ho farem doblat”, en relació amb el fet que per culpa de la pandèmia els dos darrers exercicis s’han hagut de posposar moltes activitats. Les activitats que s’inclouen a ‘La primavera ens mou’ són molt exteriors i inclouen, per exemple, l’obra de teatre ‘L’oreneta’, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, la Festa de la Primavera a la zona de Prada Ramon o la Festa del Poble.

“Tornaran a venir els ‘Manolos’ perquè ja són un segell, el ciutadà ens ho demana i donen un ambient que a nosaltres ens agrada”, ha sentenciat la cònsol, que ha deixat clar que no s’organitzen els actes esperen un impacte econòmic. “No només es fa pel retorn econòmic sinó perquè els ciutadans estiguin còmodes” després de “dos anys de patiment”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending