Andorra la Vella iniciarà dimecres els itineraris guiats per difondre la natura i la cultura

Les activitats es duran a terme entre el 15 de juliol i el 5 de setembre i a l’agost s’estrena pels carrers del Barri antic una visita teatralitzada inspirada en la figura d’Anton Fiter i Rossell

Andorra la Vella iniciarà dimecres les visites guiades.
Andorra la Vella iniciarà dimecres les visites guiades. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

Andorra la Vella posa en marxa aquesta setmana una nova edició dels itineraris guiats durant els mesos d’estiu amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants la riquesa natural, històrica i cultural de la parròquia. Les activitats es duran a terme entre el 15 de juliol i el 5 de setembre en diferents punts d’Andorra la Vella i Santa Coloma per difondre indrets sovint desconeguts.

Els itineraris guiats proposats són de tres tipus: aquells que giren al voltant de la natura, els que donen a conèixer el patrimoni cultural, i les diferents visites animades per actors i que expliquen la història d’Andorra a través de viatges al passat. Es poden contractar a l’Oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda i es duen a terme amb un servei de guies de muntanya i culturals.

L’oferta d’estiu comença aquest dimecres amb una de les visites ecoturístiques: la sortida als Miradors de l’Obaga, una caminada que recorre cada dijous d’estiu els miradors del Roc dels Senders, del Bosc Negre, del Roc de Palomera i del Roc de Solobre, i que passa per diferents boscos on es poden veure restes arqueològiques i parets de pedra seca. Altres itineraris de natura previstos enguany són les visites a la Vall d’Enclar, per explorar la Vall d’Enclar i el Poble de Santa Coloma, tots els dimarts i els dissabtes; i les excursions a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, d’una durada de 4 hores tots els dijous, i que en anteriors edicions han tingut molt bona acollida. Enguany, a més, es manté també l’itinerari combinat que transcorre pel pulmó verd (el rec del solà i l’Anella verda) i pel Centre Històric d’Andorra la Vella. Tal com s’ha fet en els darrers anys, s’ofereix el desplaçament amb transport fins al punt de sortida de les excursions.

Vist l’èxit dels estius passats, a més, l’àrea de Promoció Turística i Comercial continua oferint itineraris guiats d’estiu centrats en la tradició i la cultura. Per això programa sortides al Centre Històric d’Andorra la Vella i manté les visites teatralitzades amb la història com a fil conductor. Així doncs, durant el juliol (els dies 18, 21, 25 i 29) es faran diversos passis del Viatge a través de la història i les llegendes de la mà de la companyia An-dan-dara; i els dies 16, 23 i 30 de juliol i 5, 12 i 19 d’agost s’oferirà de nou la sortida La Santa, El Rus i El Comte a Santa Coloma amb la companyia l’Animal de Teatre.

Com a novetat, a l’agost (els dies  8, 15, 22 i 29) s’estrenarà al Barri antic 'l’Anton Fiter i Rossell espera una visita', de L’Animal de Teatre, i que gira al voltant de la figura del doctor Fiter i Rossell, veguer episcopal i autor del 'Manual Digest'. Coincidint amb l’habitual increment d’usuaris de l’estiu, l’horari de l’Oficina de turisme de la plaça de la Rotonda s’amplia fins el 9 de setembre: de dilluns a dissabte funciona de les 8.30 a les 21 hores, i els diumenges, de les 8 a les 19 hores.

Consulteu aquí tot el detall de les activitats (horaris, rutes i preus)

Etiquetes

Comentaris

Trending