Andorra la Vella fa un pas més per pacificar el trànsit amb la remodelació del carrer Llacuna

Amb l’actuació urbanística en marxa a la zona de Prada Ramon, on algun carrer més enllà de Callaueta passarà a ser per a vianants, i les intervencions a Santa Coloma i els carrers Esteve Dolsa i Prat de la Creu el comú tanca les obres grans per aquest 2022

Una imatge del remodelat carrer amb la gent, al fons, seguint l'actuació d'Els Senyora.
Una imatge del remodelat carrer amb la gent, al fons, seguint l'actuació d'Els Senyora. Toni Solanelles

“És una millora important. El carrer de la Llacuna passa a ser un espai molt digne.” Manifestacions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en l’estrena oficial de la remodelació del vial que passa a ser totalment per a vianants a tocar de la plaça de les Arcades. Un pas més en la pacificació del trànsit al centre de la capital, que haurà de tenir algun episodi més a la zona de Prada Ramon, on algun altre carrer a banda de Callaueta deixarà de tenir circulació rodada i serà sols per a vianants. “La gent ens ho demana”, ha indicat la mandatària comunal.

Marsol i bona part de la corporació parroquial de la capital han acudit a un acte simbòlic d’estrena del carrer de la Llacuna. S’ha canviat el paviment i també les infraestructures de serveis que transcorren pel subsòl. “És que hi teníem una minideixalleria que no era ni minideixalleria”, es mostrava contrariada la cònsol, que ha explicat que els veïns del carrer li han mostrat la seva satisfacció per com ha quedat el vial però li demanen, ha explicat, “algun banc més”. Els veïns “estan contents, el carrer ha fet un canvi important”, ha manifestat la cònsol just abans que comencessin el seu repertori musical Els Senyora.

WhatsApp Image 2022 10 14 at 19.19.25
Els Senyora en plena actuació al carrer de la Llacuna.

Entre les versions del grup andorrà i la coca i la xocolata que es repartia a aquell qui en volgués, Marsol repassava les actuacions d’ordenació urbanística en curs encara a la parròquia. Acabat el carrer de la Llacuna, ara hi ha intervencions a Prada Ramon i a Santa Coloma, i als carrers Esteve Dolsa i, és clar, a Prat de la Creu, on encara hi queda molta feina. Són les intervencions per a aquest 2022. Per ara no se’n preveu cap més.

Sí que s’està treballant en la redacció del projecte de les obres del carrer Doctor Vilanova i l’espai que agafarà el relleu de l’aparcament -un espai per estacionar hi serà, és clar- a la zona de Prada Ramon i l’antiga plaça de braus quan sigui aterrada. La setmana que ve ja estarà força clar l’ordenació que es vol fer de la zona i es comunicarà a Andorra Turisme perquè pugui començar a preveure com ubicar el Cirque du Soleil del 2023.

IMG 9934
Conxita Marsol, Miquel Canturri i altres consellers comunals han visitat el carrer en la seva estrena oficial.

El repte serà que les obres acabin molt abans del juliol de l’any que ve -s’haurien d’iniciar només començar l’any- per poder instal·lar la vela, la carpa que aculli l’espectacle de la companyia canadenca i, almenys durant tot el juliol, s’hi puguin desenvolupar la vintena llarga de representacions. Si es poden avançar els termini de licitació es farà, però Marsol ha indicat que encara que es vagi “de pressa” serà complicat fer passos en ferm abans d’acabar l’any més enllà de la redacció del projecte i embastar el concurs.

Comentaris (4)

Trending