Andorra la Vella fa marxa enrere en l’augment “per error” del preu d’alguns abonaments de pàrquings

El comú detecta una errada en la tarificació dels aparcaments amb barrera a l’aire lliure en zones residencials arran de les queixes ciutadanes i l’increment de facturació experimentat i ara estudia com retornar els diners

Una imatge de l'aparcament del carrer Bonavista aquest migdia.
Una imatge de l'aparcament del carrer Bonavista aquest migdia.

Les queixes ciutadanes, una pila, i no només a Ciutat de Valls, i l’anormal increment de facturació experimentat aquest mes han permès detectar al comú d’Andorra la Vella que s’hauria produït un error en la publicació dels nous preus públics d’alguns aparcaments exteriors de la parròquia. Constatada l’errada, la corporació procedirà a esmenar la situació -que havia comportat que abonaments mensuals de 40 euros passessin a 58- amb la publicació de nou de l’ordinació alhora que estudia com procedirà al retorn dels diners cobrats de més.

Aquest divendres, ciutadans que habitualment estacionen al deficient aparcament exterior del carrer Bonavista de la capital posaven el crit al cel en comprovar l’encariment de l’abonament mensual. Sense avís i davant d’un espai l’estat del qual consideren lamentable. L’Altaveu s’ha fet ressò del malestar d’aquests veïns. Però s’ha donat el cas que no són els únics als quals havia afectat la pujada i no els tocava. La mobilització ciutadana, que també ha arribat al comú, i el fet de comprovar una anormal facturació han fet comprovar la situació i ha permès els responsables comunals detectar l’error.

Una imatge de l'espai d'estacionament entre Bonavista i Gil Torres.

Relacionat

Indignació a Ciutat de Valls per l’increment de preus que afecta l’aparcament del carrer Bonavista

Segons les fonts consultades, l’homologació extensa de preus d’estacionaments de la parròquia hauria portat a incrementar alguna de les tarifes que no calia tocar. Es tracta, en aquest cas, dels aparcaments amb barrera que estan situats a l’aire lliure i en zones residencials. És el cas del del carrer Bonavista però també n’hi ha d’altres. Com que l’errada s’ha detectat una vegada ja s’havia fet un cobrament ara el comú estudia com abonarà els diners -18 euros per plaça d’aparcament- percebut de més.

Així, encara no està clar si es procedirà a fer una devolució del muntant cobrat de forma sobrera o si es restarà de la propera facturació. En tot cas, les fonts consultades han assegurat que els abonats seran degudament informats i han explicat que si no havien estat alertats de l’increment que han detectat en ser girats els rebuts és, justament, perquè dit augment no estava previst. El preu, segons les fonts, mai no hauria d’haver superat els 40 euros que ja s’aplicaven fins ara.

SENSE MILLORA A BONAVISTA

Alguns dels ciutadans que més enèrgicament han protestat són els de Ciutat de Valls. En el cas de l’aparcament del carrer Bonavista s’afegia a l’encariment de l’abonament el fet que l’espai presenta un estat deplorable. De fet, alguns dels veïns afirmaven que si l’increment del preu s’hagués vist acompanyat d’una millora del servei, podria arribar a ser acceptable. Però en cas contrari, res de res.

I el preu no es tocarà. Però l’estat de l’aparcament del carrer Bonavista, ara per ara, tampoc. Les fonts comunals consultades han reconegut que no hi ha cap previsió de millora a la zona més enllà, possiblement, d’un intent de tapar alguns dels forats. Però sempre que l’actuació sigui mínima. Paral·lelament, i conscient el comú de l’estat del terreny i la necessitat d’aparcament a Ciutat de Valls, s’està treballant en la recerca d’espais alternatius al de Bonavista.

Comentaris (11)

Trending