Un pas de vianants volat a la Dama de Gel o un ascensor a la Creu Grossa per millorar la mobilitat

El comú d'Andorra la Vella destinarà 275.000 euros per tirandavant aquests dos projectes i l'arranjament de dos trams del passeig del Riu

El cònsol major d'Andorra la Vella, Davis Astrié
El cònsol major d'Andorra la Vella, Davis Astrié Albert Sanjuan

El comú d’Andorra la Vella durà a terme tres actuacions per millorar la mobilitat de les persones, sobretot les que tenen mobilitat reduïda o gent gran. Les obres consistiran en la construcció d’un pas volant de vianants que unirà el carrer de la Unió i el de Doctor Mitjavila, un ascensor entre l’avinguda Meritxell i el carrer Bisbe Príncep Iglesias i l’arranjament de dos trams del passeig. Treballs que tindran una durada de dos mesos i un cost de 275.000 euros.

La capital té previst tirar endavant tres actuacions per millorar la mobilitat de les persones, sobretot aquelles que tenen mobilitat reduïda, la gent gran o els pares amb cotxets. Projectes que, segons el cònsol major, David Astrié, “podrien començar al maig i no suposen una gran envergadura”. La primera de les obres que es vol tirar endavant és un pas de vianants volat per unir la Dama de Gel amb el carrer Doctor Mitjavila. L’acció està avalada per la Taula de Mobilitat i amb un cost de 80.000 euros. Pretén salvar l’actual tall a la circulació que tenen els vianants i que els obliga a fer un circuit urbà llarg i dificultós per connectar aquest carrer i l’entorn de l’aparcament Valira. La durada dels treballs serà de dos mesos i, tal com ha explicat Astrié, no hi hauria d’haver excessives afectacions per al trànsit perquè es duran a terme a la nit.

Instal·lar un ascensor que connecti l’avinguda Meritxell i el carrer Bisbe Príncep Iglesias és la segona de les actuacions. “Actualment, hi ha unes escales amb un desnivell important”, ha puntualitzat el mandatari. Ha aprofitat per dir que s’hi col·locarà un jardí vertical i el cost total serà de 135.000 euros i la durada de les obres serà de tres mesos.

L’arranjament de dos trams del passeig del Riu és la tercera de les accions que es vol tirar endavant. El cònsol major ha recordat que “l’any passat es va treure un concurs, però va quedar desert perquè l’activitat de les constructores era molt elevada”. Es tracta del traçat que uneix el Lycée i la Borda Mateu i en què no hi ha tartan. En aquest cas, la partida que s’hi destinarà serà de 65.000 euros i el termini d’execució serà també de dos mesos. David Astrié pensa que les obres es poden fer de manera simultània i aquest dimecres sortiran els concursos publicats al BOPA.

Comentaris (6)

Trending