Andorra la Vella destina 120.000 euros a la segona edició del Xocofest

L’esdeveniment tindrà lloc entre el 31 de març i el 8 d’abril i comptarà com a màxim atractiu amb Adrià Ramírez, el ‘xef amb botes’, que construirà una figura gegant sorpresa amb aquest dolç

Astrié , Ramírez i Canturri han presentat la segona edició del Xocofest.
Astrié , Ramírez i Canturri han presentat la segona edició del Xocofest. G. P.

Andorra la Vella torna a apostar per la xocolata com a reclam turístic i comercial. Entre el 31 de març i el 8 d’abril, la plaça que albergava l’antiga caserna de bombers acollirà la segona edició del Xocofest, un esdeveniment que el comú de la capital vol que es converteixi, igual que ha succeït, a l’entendre del cònsol major, David Astrié, amb el poblet de Nadal, en un “referent als Pirineus i al sud d’Europa”. Enguany, amb 120.000 euros de pressupost i amb l’al·licient de veure com Adrià Ramírez, el xef amb botes, erigeix una figura sorpresa gegant de xocolata.

“L’any passat ja va ser tot un èxit d’assistència i ens va satisfer molt”, ha comentat Astrié durant la presentació de la fira, que guanyarà espai tot i mantenir la mateixa ubicació. També tindrà com a novetat la construcció d’un jardí de Pasqua de 300 metres quadrats a la cruïlla amb l’avinguda Meritxell que actuï d’atractiu cap a la zona central de l’esdeveniment. Justament, pensant en les bones dades de l’any passat s’ha volgut incrementar el nombre de places dels tallers que, tant per infants com a adults, es faran aquests dies.

El comú aposta perquè la fira, tal com ha passat, entenen, amb el poblet de Nadal, es pugui convertir en un referent al Pirineu i al sud d’Europa

I és que, ha remarcat el cònsol major, “l’any passat les vam esgotar i encara teníem més peticions”. Així doncs, les activitats per a nens incrementen la capacitat de 15 a 20 persones i les d’adult, de 30 a 50. Més enllà d’això, el ganxo estrella de la segona edició del Xocofest el posarà Adrià Ramírez. Conegut popularment com ‘El xef amb botes’, s’ha marcat un repte d’allò més dolç que ja fa mesos que prepara.

Al llarg dels nou dies de fira, anirà construint una figura sorpresa amb tres tipus de xocolata (negra, blanca i amb llet). Farà 1,20 metres d’alçada per 1,60 d’amplada. I el darrer dia, es repartirà entre els assistents. Tindrà fins a 100 quilograms. “Vull aportar el meu gra, en aquest cas de xocolata, al poble andorrà”, ha afirmat.

La fira compta amb un pressupost de 120.000 euros, segons ha explicat el cònsol menor de la parròquia, Miquel Canturri. Una aposta forta per un esdeveniment que ha d’ajudar a potenciar el turisme i el comerç de la capital. I que es vol que es consolidi els pròxims anys. “Aquests actes tenen un recorregut, com ara el poble de Nadal que a poc a poc s’ha anat convertint en un referent del Pirineu i del sud d’Europa. Amb el Xocofest s’ha de picar pedra encara, però la intenció és que també ho esdevingui”, ha comentat Astrié.

En aquest sentit, Canturri s’ha mostrat convençut que es va en la bona línia. “Ja és bon senyal que un xef de prestigi s’hagi interessat per participar”, ha comentat. I ha apuntat que hi ha altres actors, com ara una fàbrica de xocolata del país que també vol col·laborar. Fets que permeten confiar que el Xocofest –“el gran mercat del cacau, per infants i adults, amb música en directe, espectacles, xocolatades, tot relacionat amb aquest món”- té un llarg futur.

Comentaris (2)

Trending